U bent hier:

Beeldsmederij De Maan: Kleine Rode Eva


11 +

TheatervoorstellingDeze voorstelling is een origineel dubbelspel waarbij kinderen (5 + 6 lager) en jongeren (6 secundair) samen naar dezelfde beelden en scènes kijken maar door hun koptelefoons een totaal ander verhaal horen. Een fascinerende ervaring. Voor 5 + 6 lager en 6 secundair.
In 'Kleine Rode Eva' is het meisje met de rode kap geen vlak sprookjesfiguur maar een meisje van vlees en bloed. Dat meisje gaat in haar jeugdige nieuwsgierigheid maar al te graag van het pad af en raakt vermist. Zit ze misschien in de buik van Mijnheer De Wolf?

Deze voorstelling is een origineel dubbelspel waarbij kinderen en een klas 18-jarigen samen naar dezelfde beelden en scènes kijken, maar door de koptelefoons een ander verhaal horen. De kinderen luisteren naar een spannend sprookjesverhaal dat zich afspeelt in een hedendaagse stad, gebaseerd op de verhalen van Grimm. De jongeren horen een vertelling gebaseerd op 'Kleine Eva uit de Kromme Bijlstraat' en 'Eenzaam spelen met Pompon' van Louis Paul Boon: vanzelfsprekend een pak stouter en gedurfder.

Een kruising tussen een hoorspel, installatie, figuren- en multimediatheater met thrillerinslag. Geen gewone theatervoorstelling maar een fascinerende totaalervaring.

Meer nog dan een verfrissend experiment in dubbel vertellen, biedt 'Kleine Rode Eva' breedbeeld figurentheater vol knipogen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees meer

cc De Schakel vzw
CC De Schakel
Schakelstraat 8
8790 Waregem
vrij 21/04/17 om 13:30
€ 5,0
  • › ASO - derde graad
  • › BSO - derde graad
  • › Buitengewoon lager onderwijs - derde graad
  • › KSO - derde graad
  • › TSO - derde graad

cc De Schakel vzw

Contact
056 62 13 40

Extra info

Bekijk meer details & aanbod van cc De Schakel vzw

Wat anderen zeggen

Aangeraden door

Schrijf een reactie

Reacties

Heb je samengewerkt met deze organisator?
Deel zeker je ervaring om andere leerkrachten te inspireren.

Schrijf als eerste een reactie


Deel deze pagina