U bent hier:

GIS-correctie


TheatervoorstellingGis-correctie is een voorstelling die in de klas wordt gebracht, waarin je enkele personen in de zoektocht naar hun talenten ontmoet. Een rollercoaster van emoties die nog lang zal nazinderen – zo bleek uit de eerste voorstellingen.

Uit een lijst van ongeveer 2000 studierichtingen vinden we ergens halverwege de G: Grieks-Moderne Talen, Grieks-Wetenschappen, Grieks-Wiskunde, Grime, Groendecoratie, Grootkeuken, Grootkeukenhulp. Welke richting ga je uit? Waar zit je talent? Waarin zit er toekomst? In Grime? Of in Grieks-Wiskunde of eerder in Grootkeuken? Of moet ik gewoon doen waar ik zin in heb? Of wordt het gissen? In het zesde middelbaar staan jongeren voor een belangrijke keuze in hun leven: binnenkort zullen ze beslissen of ze gaan werken of gaan verder studeren, welke richting ze uit willen met hun leven. Gis-correctie toont het parcours van enkele personen in de zoektocht naar hun talenten.


Gis-correctie is een voorstelling die in de klas wordt gebracht. De leerlingen weten niet dat wat ze zullen meemaken slechts fictie is. Er wordt hen verteld dat ze een doodgewone stage-les zullen krijgen. Achteraan in de klas zit haar examinator, meedogenloos streng, die haar steeds meer het vuur aan de schenen legt. Tijdens de les slaat de stagiaire de bal volledig mis en maken we een cruciaal moment mee in haar leven. De leerlingen komen terecht in een rollercoaster van emoties die nog lang zal nazinderen – zo bleek uit de eerste voorstellingen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees meer

Speelman & Bad van Marie
cc schoten
CC Schoten - In de klas
ma 24/04/17 om 13:50
  • › ASO - derde graad
  • › BSO - derde graad
  • › BSO - vierde graad
  • › KSO - derde graad
  • › TSO - derde graad
  • › TSO - vierde graad

cc schoten

Reservaties
03 680 23 40


Extra info

Wat anderen zeggen

Aangeraden door

Schrijf een reactie

Reacties

Heb je samengewerkt met deze organisator?
Deel zeker je ervaring om andere leerkrachten te inspireren.

Schrijf als eerste een reactie


Deel deze pagina