U bent hier:

Lodewijk Heylen, op bezoek in het laboratorium - artist in residence

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Begeleide uitstap of rondleidingMet ‘Concrete Evidence’ bestudeert Lodewijk de materiële eigenschappen en culturele eigenheid van beton. Hij onderzoekt de onlosmakelijke verbondenheid van het individu met een groter systeem. Tijdens ‘Artist in Residence’ transformeert Lodewijk de exporuimte van CC Zwaneberg tot laboratorium waarin hij zijn betonstudies verder zet.
Sinds 2013 werkt beeldend kunstenaar Lodewijk Heylen aan de reeks ‘Concrete Evidence’ waarin het materiaal ‘beton’ de rode draad vormt. Beton is het meest gebruikte en belangrijkste bouwmateriaal van de 21ste eeuw.

Met ‘Concrete Evidence’ bestudeert Lodewijk de materiële eigenschappen en culturele eigenheid van beton. Hij onderzoekt de onlosmakelijke verbondenheid van het individu met een groter systeem. Hij zet aan tot een bewustwording en heroverweging van onze relatie tot de omgeving die wij vormgeven, waarin we ons bewegen en waarin wij wonen.

Tijdens ‘Artist in Residence’ transformeert Lodewijk de exporuimte van CC Zwaneberg tot laboratorium waarin hij zijn betonstudies verder zet. De kunstenaar opent het laboratorium voor bezoekers zodat zijn experimenten live gevolgd kunnen worden. Gedurende een uur neemt Lodewijk de leerlingen mee in zijn leefwereld. Hij vertelt over zijn project en laat experimenten zien. 

Lodewijk Heylen woont en werkt in Hulshout en Turnhout. Hij liep school aan Het Heilig-Hartcollege in Heist-op-den-Berg en studeerde vervolgens Espace Urbain aan La Cambre in Brussel en de Universität der Künste in Berlijn. 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees meer

Lodewijk Heylen
Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
Toon kaart Exporuimte CC Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
woe 22/03/17 om 09:30 do 23/03/17 om 09:30, om 11:00, om 13:30 vrij 24/03/17 om 09:30, om 11:00, om 13:30
€ 2,0
  • › ASO - derde graad
  • › BSO - derde graad
  • › TSO - derde graad

Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg


Bekijk meer details & aanbod van Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg

Wat anderen zeggen

Aangeraden door

Schrijf een reactie

Reacties

Heb je samengewerkt met deze organisator?
Deel zeker je ervaring om andere leerkrachten te inspireren.

Schrijf als eerste een reactie


Deel deze pagina