U bent hier:

Pagina's

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

11059 resultaten gevonden


HETPALEIS

Theaterhuis voor kinderen, jongeren en kunstenaars in het hart van Antwerpen.

Meer info en aanbod →


ABC - ART BASICS for CHILDREN

ART BASICS for CHILDREN is een kunsteducatieve organisatie die kinderen volwassenen op een speelse, creatieve manier in contact brengt met de wereld van de kunsten. ABC werkt zowel op locatie als in het eigen huis in Brussel.

Meer info en aanbod →


Mooss vzw

Mooss vzw staat in Vlaanderen synoniem voor "een goesting in kunst" en "actieve kunsteducatie" in de domeinen muziek, theater, dans, audiovisuele en beeldende kunsten.
Mooss werkt voor kinderen, jongeren en hun begeleiders; in het jeugdwerk, erfgoedinstellingen, kunst- en cultuurcentra, bibliotheken, onderwijsinstellingen...

Meer info en aanbod →


De Veerman vzw

De Veerman is een kunsteducatieve organisatie die creativiteit, vaardigheden, kennis en inzicht in de kunsten wil stimuleren, in relatie tot de omringende wereld.
Je kan er terecht voor kunsteducatieve projecten, opleidingen, publicaties en advies.

Meer info en aanbod →


Muziek is de max!

Op zoek naar leuke workshop of voorstelling rond Muziek of Taal? Wij komen naar u toe! Een greep uit ons aanbod:

Muziekwokshops: Piano spelen, Musical, Boomwhackers, Zang, Gitaar voor leraars, Nederlands leren door muziek

Voorstellingen: Franse Chanson: "Pur sang",
Nederlandstalige muziek : "Altijd Lente", ...

Meer info en aanbod →


Musica

Muziek hoort thuis in het onderwijs. Als geen ander domein verbindt actieve muziekbeleving doen en denken, creëren en imiteren, emotie en verstand, individu en groep. Musica richt zich met nascholingen, workshops en andere educatieve projecten tot kinderen en jongeren en iedereen die professioneel met hen aan de slag gaat.

Kijk voor het volledige aanbod op www.musica.be.

Meer info en aanbod →


Filmeducatie.be

Filmeducatie.be komt langs bij jou op school met een groot filmaanbod. Naast theoretische filmlessen rond een bepaald thema (bv. 'de film noir') geven we ook praktische workshops (bv. een kortfilm of een videoreportage maken). Daarnaast begeleiden we filmprojecten-op-maat in je school. Wie graag een professionele video-opname wenst van activiteiten op school, kan eveneens bij ons terecht.

Meer info en aanbod →


MUS-E Belgium

MUS-E Belgium is een open platform voor professionele kunstenaars die vanuit een sociaal en maatschappelijk engagement hun kunstpraktijk vertalen in kunsteducatieve trajecten. Binnen het proces van actieve kunstbeleving wordt uitgegaan van de leefwereld van de deelnemers waarbij interculturele dialoog een belangrijke plaats krijgt en de sociale integratie wordt bevorderd.

Meer info en aanbod →


M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

In het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen ontdek je hedendaagse kunst in steeds wisselende tentoonstellingen en collectiepresentaties. Met een gids bij de hand maakt je klas op een interactieve manier kennis met kunst. Een rondleiding staat voor samen actief kunst beleven en ervaren. We vertrekken vanuit de leefwereld van de leerlingen en gaan in dialoog met de kunstwerken.

Meer info en aanbod →


Artforum

Artforum is een kunsteducatieve organisatie die zich richt tot kinderen en jongeren van 3 tot 25 jaar. Artforum biedt korte en langdurige kunstactiviteiten of kunsttrajecten aan over heel Vlaanderen en daarbuiten. Dit is een eigen aanbod, of een aanbod op vraag, zowel binnen als buiten de schoolcontext. Artforum werkt altijd met actieve kunstenaars en heeft kunst als uitgangspunt.

Meer info en aanbod →


1-10 van 11059 resultaten