U bent hier:

Organisator(en), Mobiliteit

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Je zocht op:

Organisator(en) Verwijder filter× Mobiliteit Verwijder filter× Alle filters verwijderen

39 resultaten gevonden


Lessen in het donker

Leerlingen enthousiast maken voor een goeie film en filmtaal, dat is waar Lessen in het donker voor gaat! Jaarlijks kies je als leerkracht uit een prikkelend filmaanbod en krijg je er een brede educatieve omkadering bij. Er zijn vertoningen voor basis en secundair onderwijs op 60 locaties in Vlaanderen.

Meer info en aanbod →


Kamo vzw

Kamo komt in jeugd- en culturele centra, op school, in musea en in de wijk om kinderen hun verhalen te ontlokken. Kinderen van 2,5 tot 12 jaar gaan aan de slag met vreemde objecten vol vorm, klank en kleur om de wereld op hun maat te boetseren. Ze nemen elkaar mee in hun fantasie en brengen hun verhaal tot leven: naar een land dat nog niet bestaat, van eigen woorden en waar alles kan.

Meer info en aanbod →


MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS vertelt de lange geschiedenis van uitwisseling tussen de stad en de wereld, de stroom en de haven. Het MAS vertelt dit verhaal aan de hand van een tijdelijke tentoonstelling een kijkdepot en vier thema's waarin iedereen zich kan terugvinden, gaande van machtsvertoon, handel en scheepvaart, mensen en goden en de wereldhaven Antwerpen. De thema's zijn verdeeld over vijf verdiepingen.

Meer info en aanbod →


Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei wil de bewoners van de regio warm maken voor het rijke culturele erfgoed dat zich in onze regio bevindt. Om kinderen en jongeren goesting te geven in erfgoed ontwikkelde de erfgoedcel enkele tools die in het onderwijs ingezet kunnen worden.

Meer info en aanbod →


Vlaams Fruit Educatief

Vlaams Fruit Educatief biedt educatieve jeugdvoorstellingen op maat aan. Elke voorstelling wordt opgebouwd rond specifieke en actuele thema's, aangepast aan de leeftijd van de doelgroep. Om de voorstellingen achteraf op een zinvolle manier te kunnen verwerken, bieden wij per voorstelling een lesmap aan. In deze lesmap zitten verwerkings- en reflectie-opdrachten en aanzetten voor in de les.

Meer info en aanbod →FxLab Filmworkshops

FxLab verzorgt zeer originele en spectaculaire filmworkshops. We gebruiken een iPad en diverse speciale effecten voor het maken van een waanzinnige video voor het internet. Een activiteit die perfect aansluit op de belevingswereld van de jeugd en wordt verzorgd door een bevlogen professional uit het vak. De inhoud van de film kan aangepast worden aan uw onderwerp.

Meer info en aanbod →


Levende Muziek

Levende Muziek brengt muziek en theater voor kinderen. Jaarlijks wordt er een muzikaal & educatief thema gekozen dat nauw aansluit bij de leefwereld van kinderen. De kinderen nemen op een interactieve manier deel aan het muziektheater.

Voor 2015-2016: Peste, Verkeer, 11.11.11, Milieu/Energie, Strafwerk, Sinterklaas, Overconsumptie

Meer info en aanbod →


De enige echte Boekenbeurs. Met dynamoOPWEG kan je als onderwijsinstelling de Boekenbeurs gratis bezoeken met de bus en tram van De Lijn.

Meer info en aanbod →


Educatief Theater Antwerpen

ETA heeft als voornaamste doelstellingen het verspreiden en het opzetten van voorstellingen:
• met een sociaal maatschappelijke inslag (tabaks- en drugspreventie, mensenrechten, kansarmoede, pesten ...),
• als educatief hulpmiddel voor het bevorderen van de taalvaardigheid
• ter kennismaking met het medium theater.

Meer info en aanbod →


1-10 van 39 resultaten