U bent hier:

Organisator(en), Wetenschappen

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Je zocht op:

Organisator(en) Verwijder filter× Wetenschappen Verwijder filter× Alle filters verwijderen

82 resultaten gevonden


Lessen in het donker

Leerlingen enthousiast maken voor een goeie film en filmtaal, dat is waar Lessen in het donker voor gaat! Jaarlijks kies je als leerkracht uit een prikkelend filmaanbod en krijg je er een brede educatieve omkadering bij. Er zijn vertoningen voor basis en secundair onderwijs op 60 locaties in Vlaanderen.

Meer info en aanbod →


ModeMuseum Provincie Antwerpen - MoMu

Het Antwerpse ModeMuseum organiseert twee maal per jaar een grote tentoonstelling (maart - augustus / september - februari) over een ontwerper, modehuis of ander mode-gerelateerd thema.

Programma 2016 - 2017:
17/09/16 > 26/2/17: RIK WOUTERS & het huiselijk utopia (ism KMSKA)
31/3/17 > 27/8/17: HERMES. De Margiela-jaren

Meer info en aanbod →


Muziekcentrum De Bijloke

Muziekcentrum De Bijloke is een levendig cultuurhuis voor jong en oud waar muziek de toon aangeeft. Kinderen introduceren in de rijke muziekwereld, daar gaat het om. Hiervoor gooit het een pittig programma in de strijd: muzikale vertellingen, OORcolleges, multimediale concerten, workshops en uit de kluiten gewassen events passeren de revue. Laat je inpakken door de aanstekelijke muzikale vibes!

Meer info en aanbod →


Kasteel Van Gaasbeek

Net buiten Brussel maar middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de 19e eeuw dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti.

Meer info en aanbod →


Kamo vzw

Kamo komt in jeugd- en culturele centra, op school, in musea en in de wijk om kinderen hun verhalen te ontlokken. Kinderen van 2,5 tot 12 jaar gaan aan de slag met vreemde objecten vol vorm, klank en kleur om de wereld op hun maat te boetseren. Ze nemen elkaar mee in hun fantasie en brengen hun verhaal tot leven: naar een land dat nog niet bestaat, van eigen woorden en waar alles kan.

Meer info en aanbod →


FOMU - Fotomuseum

Het FOMU is het expertise- en ontmoetingscentrum in Vlaanderen voor actuele en historische fotografie in al haar vormen en facetten. Het FOMU heeft een uitgebreid team van enthousiaste gidsen. Ze leiden je graag rond met kennis van zaken en oog voor detail.

Meer info en aanbod →


cultuur@school

Cultuur@School biedt voorstellingen aan die aansluiten bij verschillende vakken: muziek, geschiedenis, biologie, ... zoals 100 jaar popmuziek en z'n jongerencultuur, het sociaal leven van de mens door Dirk Draulans of Mieke Mievis over lichaamstaal.

Meer info en aanbod →


Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst

Welkom met de hele klas in Netwerk voor een ontdekkingstocht in de wereld van hedendaagse kunst, film en geluid!
Netwerk presenteert culturele schoolactiviteiten die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Ze worden uitgewerkt op basis van hun leefwereld per leeftijd, rekening houdend met de context van de school, en vormen zo een ideale aanvulling op de lessen.

Meer info en aanbod →


MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS vertelt de lange geschiedenis van uitwisseling tussen de stad en de wereld, de stroom en de haven. Het MAS vertelt dit verhaal aan de hand van een tijdelijke tentoonstelling een kijkdepot en vier thema's waarin iedereen zich kan terugvinden, gaande van machtsvertoon, handel en scheepvaart, mensen en goden en de wereldhaven Antwerpen. De thema's zijn verdeeld over vijf verdiepingen.

Meer info en aanbod →


Kleur Bekennen

Kleur Bekennen ondersteunt leerkrachten om in de klas te werken rond een aantal invalshoeken van wereldburgerschap: mensenrechten, diversiteit, vrede, onderlinge afhankelijkheid, democratie en burgerzin, duurzame ontwikkeling en sociale rechtvaardigheid.
We bieden gratis advies op maat, educatief materiaal, subsidies, gratis nascholingen en workshops & coachings.

Meer info en aanbod →


1-10 van 82 resultaten