U bent hier:

Actief Burgerschap

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Je zocht op:

Actief Burgerschap Verwijder filter×

159 resultaten gevonden


Mooss vzw

Mooss vzw staat in Vlaanderen synoniem voor "een goesting in kunst" en "actieve kunsteducatie" in de domeinen muziek, theater, dans, audiovisuele en beeldende kunsten.
Mooss werkt voor kinderen, jongeren en hun begeleiders; in het jeugdwerk, erfgoedinstellingen, kunst- en cultuurcentra, bibliotheken, onderwijsinstellingen...

Meer info en aanbod →


De Veerman vzw

De Veerman is een kunsteducatieve organisatie die creativiteit, vaardigheden, kennis en inzicht in de kunsten wil stimuleren, in relatie tot de omringende wereld.
Je kan er terecht voor kunsteducatieve projecten, opleidingen, publicaties en advies.

Meer info en aanbod →


M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

In het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen ontdek je hedendaagse kunst in steeds wisselende tentoonstellingen en collectiepresentaties. Met een gids bij de hand maakt je klas op een interactieve manier kennis met kunst. Een rondleiding staat voor samen actief kunst beleven en ervaren. We vertrekken vanuit de leefwereld van de leerlingen en gaan in dialoog met de kunstwerken.

Meer info en aanbod →


Lessen in het donker

Leerlingen enthousiast maken voor een goeie film en filmtaal, dat is waar Lessen in het donker voor gaat! Jaarlijks kies je als leerkracht uit een prikkelend filmaanbod en krijg je er een brede educatieve omkadering bij. Er zijn vertoningen voor basis en secundair onderwijs op 60 locaties in Vlaanderen.

Meer info en aanbod →


Mediaraven vzw

Mediaraven grijpt de kansen van digitale media mét kinderen, jongeren en het brede jeugdwerk. Met onze ervaring en expertise creëren we samen de experimenteerruimte waarin we met kinderen, jongeren en jeugdwerkers hun mediacompetenties en mediawijsheid ontwikkelen, online informatie delen over of voor de jeugd of het jeugdwerk, het brede jeugdwerk ondersteunen in werken met digitale media.

Meer info en aanbod →


Piazza dell'Arte

Piazza organiseert cultuureducatieve projecten voor jongeren, op school en in de vrije tijd.
Creatine is ons vormingsaanbod rond creativiteitsbeleving voor professionals in educatie en begeleiding van jongeren.

Meer info en aanbod →


Cultureghem

Cultureghem maakt van de overdekte markt van Abattoir in Anderlecht de grootste speelplaats, klas en stadslabo van Brussel.

Meer info en aanbod →


Modemuseum Hasselt

In het Modemuseum duik je in de modegeschiedenis of ontdek je wat er vandaag leeft in de mode-industrie. Is mode mooi? Maken de kleren de man/vrouw? Wat vertelt mode over de maatschappij vandaag?
Je kan steeds met de klas bij ons terecht voor een (inter)actieve rondleiding + creatieve verwerking op maat, inspelend op de leefwereld van de groep!

Meer info en aanbod →


Red Star Line Museum

Het museum vertelt het verhaal van de eerste landverhuizers die tussen 1873 en 1973 het land verlieten om hun geluk op te zoeken in Amerika. Gelegen in de historische loodsen van de legendarische rederij draagt het museum een uniek stukje geschiedenis met zich mee. Toch is het museum ook eigentijds dankzij het tijdloze migratieverhaal dat het meedraagt.

Meer info en aanbod →


Kamo vzw

Kamo komt in jeugd- en culturele centra, op school, in musea en in de wijk om kinderen hun verhalen te ontlokken. Kinderen van 2,5 tot 12 jaar gaan aan de slag met vreemde objecten vol vorm, klank en kleur om de wereld op hun maat te boetseren. Ze nemen elkaar mee in hun fantasie en brengen hun verhaal tot leven: naar een land dat nog niet bestaat, van eigen woorden en waar alles kan.

Meer info en aanbod →


1-10 van 159 resultaten