U bent hier:

Leren leren

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Je zocht op:

Leren leren Verwijder filter×

88 resultaten gevonden


Lessen in het donker

Leerlingen enthousiast maken voor een goeie film en filmtaal, dat is waar Lessen in het donker voor gaat! Jaarlijks kies je als leerkracht uit een prikkelend filmaanbod en krijg je er een brede educatieve omkadering bij. Er zijn vertoningen voor basis en secundair onderwijs op 60 locaties in Vlaanderen.

Meer info en aanbod →


WISPER

WISPER pakt elk seizoen uit met nieuwe workshops / cursussen / opleidingen dans, literatuur, muziek, theater, audiovisuele & beeldende kunsten.

WISPER richt zich tot volwassenen (18+'ers) en is actief in heel Vlaanderen en 's zomers ook in het buitenland.

WISPER werkt ook projecten uit op maat.

Meer info en aanbod →


ModeMuseum Provincie Antwerpen - MoMu

Het Antwerpse ModeMuseum organiseert twee maal per jaar een grote tentoonstelling (maart - augustus / september - februari) over een ontwerper, modehuis of ander mode-gerelateerd thema.

Programma 2016 - 2017:
17/09/16 > 26/2/17: RIK WOUTERS & het huiselijk utopia (ism KMSKA)
31/3/17 > 27/8/17: HERMES. De Margiela-jaren

Meer info en aanbod →


Muziekcentrum De Bijloke

Muziekcentrum De Bijloke is een levendig cultuurhuis voor jong en oud waar muziek de toon aangeeft. Kinderen introduceren in de rijke muziekwereld, daar gaat het om. Hiervoor gooit het een pittig programma in de strijd: muzikale vertellingen, OORcolleges, multimediale concerten, workshops en uit de kluiten gewassen events passeren de revue. Laat je inpakken door de aanstekelijke muzikale vibes!

Meer info en aanbod →


Passerelle

Passerelle is een danseducatieve organisatie en de ideale partner om leerlingen te laten kennismaken met hedendaagse dans. Zoek je begeleiding voor een dansproject rond een thema, of had je eerder korte smaaksessies in gedachten?

Meer info en aanbod →


Muzes vzw

Muzes vzw: vereniging van leraren artistieke vakken en muzische vorming

Meer info en aanbod →


Red Star Line Museum

Het museum vertelt het verhaal van de eerste landverhuizers die tussen 1873 en 1973 het land verlieten om hun geluk op te zoeken in Amerika. Gelegen in de historische loodsen van de legendarische rederij draagt het museum een uniek stukje geschiedenis met zich mee. Toch is het museum ook eigentijds dankzij het tijdloze migratieverhaal dat het meedraagt.

Meer info en aanbod →


Movimento dell'Arte

Op zoek naar een muzische workshop en creatieve activiteiten op school? Wil je actief kennismaken met dans, theater en bewegingsexpressie? Hiphop, verhalen vertellen, luisterspelen maken, moderne dans, kleuterdans,... Op Movimento dell'Arte vind je een ruim aanbod workshops voor het onderwijs en jeugdwerking. Movimento dell’Arte werkt inclusief!

Meer info en aanbod →


MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS vertelt de lange geschiedenis van uitwisseling tussen de stad en de wereld, de stroom en de haven. Het MAS vertelt dit verhaal aan de hand van een tijdelijke tentoonstelling een kijkdepot en vier thema's waarin iedereen zich kan terugvinden, gaande van machtsvertoon, handel en scheepvaart, mensen en goden en de wereldhaven Antwerpen. De thema's zijn verdeeld over vijf verdiepingen.

Meer info en aanbod →


De Wattenfabriek

De Wattenfabriek is een cultuurhuis dat verschillende diensten samenbrengt tot een bruisend geheel. We bieden niet alleen interessante ruimtes aan diverse gebruikers, maar ook een educatief aanbod. Alle vragen tot samenwerking welkom! We denken mee en komen zo samen met jullie tot een pakket op maat. Dat kan gaan over kunst, architectuur en vormgeving, literatuur en informatie, erfgoed, ...

Meer info en aanbod →


1-10 van 88 resultaten