U bent hier:

Filosofie-religie

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Je zocht op:

Filosofie-religie Verwijder filter×

113 resultaten gevonden


M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

In het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen ontdek je hedendaagse kunst in steeds wisselende tentoonstellingen en collectiepresentaties. Met een gids bij de hand maakt je klas op een interactieve manier kennis met kunst. Een rondleiding staat voor samen actief kunst beleven en ervaren. We vertrekken vanuit de leefwereld van de leerlingen en gaan in dialoog met de kunstwerken.

Meer info en aanbod →


Lessen in het donker

Leerlingen enthousiast maken voor een goeie film en filmtaal, dat is waar Lessen in het donker voor gaat! Jaarlijks kies je als leerkracht uit een prikkelend filmaanbod en krijg je er een brede educatieve omkadering bij. Er zijn vertoningen voor basis en secundair onderwijs op 60 locaties in Vlaanderen.

Meer info en aanbod →


Muziekcentrum De Bijloke

Muziekcentrum De Bijloke is een levendig cultuurhuis voor jong en oud waar muziek de toon aangeeft. Kinderen introduceren in de rijke muziekwereld, daar gaat het om. Hiervoor gooit het een pittig programma in de strijd: muzikale vertellingen, OORcolleges, multimediale concerten, workshops en uit de kluiten gewassen events passeren de revue. Laat je inpakken door de aanstekelijke muzikale vibes!

Meer info en aanbod →


BOZAR

Bij BOZAR vind je een brede waaier aan kwaliteitsvolle educatieve activiteiten en omkaderende projecten. Of je leerlingen of studenten nu uit het lager, secundair, bijzonder of hoger onderwijs komen, we bieden formules aan op maat van iedereen.

Wil je onze brochure of nieuwsbrief ontvangen? Speel je gegevens door aan studios [at] bozar.be.

Meer info en aanbod →


Red Star Line Museum

Het museum vertelt het verhaal van de eerste landverhuizers die tussen 1873 en 1973 het land verlieten om hun geluk op te zoeken in Amerika. Gelegen in de historische loodsen van de legendarische rederij draagt het museum een uniek stukje geschiedenis met zich mee. Toch is het museum ook eigentijds dankzij het tijdloze migratieverhaal dat het meedraagt.

Meer info en aanbod →


Kasteel Van Gaasbeek

Net buiten Brussel maar middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de 19e eeuw dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti.

Meer info en aanbod →


Kamo vzw

Kamo komt in jeugd- en culturele centra, op school, in musea en in de wijk om kinderen hun verhalen te ontlokken. Kinderen van 2,5 tot 12 jaar gaan aan de slag met vreemde objecten vol vorm, klank en kleur om de wereld op hun maat te boetseren. Ze nemen elkaar mee in hun fantasie en brengen hun verhaal tot leven: naar een land dat nog niet bestaat, van eigen woorden en waar alles kan.

Meer info en aanbod →


FOMU - Fotomuseum

Het FOMU is het expertise- en ontmoetingscentrum in Vlaanderen voor actuele en historische fotografie in al haar vormen en facetten. Het FOMU heeft een uitgebreid team van enthousiaste gidsen. Ze leiden je graag rond met kennis van zaken en oog voor detail.

Meer info en aanbod →


Movimento dell'Arte

Op zoek naar een muzische workshop en creatieve activiteiten op school? Wil je actief kennismaken met dans, theater en bewegingsexpressie? Hiphop, verhalen vertellen, luisterspelen maken, moderne dans, kleuterdans,... Op Movimento dell'Arte vind je een ruim aanbod workshops voor het onderwijs en jeugdwerking. Movimento dell’Arte werkt inclusief!

Meer info en aanbod →


Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst

Welkom met de hele klas in Netwerk voor een ontdekkingstocht in de wereld van hedendaagse kunst, film en geluid!
Netwerk presenteert culturele schoolactiviteiten die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Ze worden uitgewerkt op basis van hun leefwereld per leeftijd, rekening houdend met de context van de school, en vormen zo een ideale aanvulling op de lessen.

Meer info en aanbod →


1-10 van 113 resultaten