U bent hier:

Duurzaamheid, natuur en milieu

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Je zocht op:

Duurzaamheid, natuur en milieu Verwijder filter×

198 resultaten gevonden


Artforum

Artforum is een kunsteducatieve organisatie die zich richt tot kinderen en jongeren van 3 tot 25 jaar. Artforum biedt korte en langdurige kunstactiviteiten of kunsttrajecten aan over heel Vlaanderen en daarbuiten. Dit is een eigen aanbod, of een aanbod op vraag, zowel binnen als buiten de schoolcontext. Artforum werkt altijd met actieve kunstenaars en heeft kunst als uitgangspunt.

Meer info en aanbod →


Lessen in het donker

Leerlingen enthousiast maken voor een goeie film en filmtaal, dat is waar Lessen in het donker voor gaat! Jaarlijks kies je als leerkracht uit een prikkelend filmaanbod en krijg je er een brede educatieve omkadering bij. Er zijn vertoningen voor basis en secundair onderwijs op 60 locaties in Vlaanderen.

Meer info en aanbod →


Cultureghem

Cultureghem maakt van de overdekte markt van Abattoir in Anderlecht de grootste speelplaats, klas en stadslabo van Brussel.

Meer info en aanbod →


Red Star Line Museum

Het museum vertelt het verhaal van de eerste landverhuizers die tussen 1873 en 1973 het land verlieten om hun geluk op te zoeken in Amerika. Gelegen in de historische loodsen van de legendarische rederij draagt het museum een uniek stukje geschiedenis met zich mee. Toch is het museum ook eigentijds dankzij het tijdloze migratieverhaal dat het meedraagt.

Meer info en aanbod →


Kamo vzw

Kamo komt in jeugd- en culturele centra, op school, in musea en in de wijk om kinderen hun verhalen te ontlokken. Kinderen van 2,5 tot 12 jaar gaan aan de slag met vreemde objecten vol vorm, klank en kleur om de wereld op hun maat te boetseren. Ze nemen elkaar mee in hun fantasie en brengen hun verhaal tot leven: naar een land dat nog niet bestaat, van eigen woorden en waar alles kan.

Meer info en aanbod →


cultuur@school

Cultuur@School biedt voorstellingen aan die aansluiten bij verschillende vakken: muziek, geschiedenis, biologie, ... zoals 100 jaar popmuziek en z'n jongerencultuur, het sociaal leven van de mens door Dirk Draulans of Mieke Mievis over lichaamstaal.

Meer info en aanbod →


Movimento dell'Arte

Op zoek naar een muzische workshop en creatieve activiteiten op school? Wil je actief kennismaken met dans, theater en bewegingsexpressie? Hiphop, verhalen vertellen, luisterspelen maken, moderne dans, kleuterdans,... Op Movimento dell'Arte vind je een ruim aanbod workshops voor het onderwijs en jeugdwerking. Movimento dell’Arte werkt inclusief!

Meer info en aanbod →


Netwerk / centrum voor hedendaagse kunst

Welkom met de hele klas in Netwerk voor een ontdekkingstocht in de wereld van hedendaagse kunst, film en geluid!
Netwerk presenteert culturele schoolactiviteiten die gericht zijn op de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Ze worden uitgewerkt op basis van hun leefwereld per leeftijd, rekening houdend met de context van de school, en vormen zo een ideale aanvulling op de lessen.

Meer info en aanbod →


MAS | Museum aan de Stroom

Het MAS vertelt de lange geschiedenis van uitwisseling tussen de stad en de wereld, de stroom en de haven. Het MAS vertelt dit verhaal aan de hand van een tijdelijke tentoonstelling een kijkdepot en vier thema's waarin iedereen zich kan terugvinden, gaande van machtsvertoon, handel en scheepvaart, mensen en goden en de wereldhaven Antwerpen. De thema's zijn verdeeld over vijf verdiepingen.

Meer info en aanbod →


De Wattenfabriek

De Wattenfabriek is een cultuurhuis dat verschillende diensten samenbrengt tot een bruisend geheel. We bieden niet alleen interessante ruimtes aan diverse gebruikers, maar ook een educatief aanbod. Alle vragen tot samenwerking welkom! We denken mee en komen zo samen met jullie tot een pakket op maat. Dat kan gaan over kunst, architectuur en vormgeving, literatuur en informatie, erfgoed, ...

Meer info en aanbod →


1-10 van 198 resultaten