U bent hier:

Internationale / Europese thema's

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Je zocht op:

Internationale / Europese thema's Verwijder filter×

140 resultaten gevonden


M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

In het Museum van Hedendaagse Kunst in Antwerpen ontdek je hedendaagse kunst in steeds wisselende tentoonstellingen en collectiepresentaties. Met een gids bij de hand maakt je klas op een interactieve manier kennis met kunst. Een rondleiding staat voor samen actief kunst beleven en ervaren. We vertrekken vanuit de leefwereld van de leerlingen en gaan in dialoog met de kunstwerken.

Meer info en aanbod →


Lessen in het donker

Leerlingen enthousiast maken voor een goeie film en filmtaal, dat is waar Lessen in het donker voor gaat! Jaarlijks kies je als leerkracht uit een prikkelend filmaanbod en krijg je er een brede educatieve omkadering bij. Er zijn vertoningen voor basis en secundair onderwijs op 60 locaties in Vlaanderen.

Meer info en aanbod →


Magda

Magda is het cultuureducatief netwerk van Leuven en Vlaams-Brabant.

Meer info en aanbod →


ModeMuseum Provincie Antwerpen - MoMu

Het Antwerpse ModeMuseum organiseert twee maal per jaar een grote tentoonstelling (maart - augustus / september - februari) over een ontwerper, modehuis of ander mode-gerelateerd thema.

Programma 2016 - 2017:
17/09/16 > 26/2/17: RIK WOUTERS & het huiselijk utopia (ism KMSKA)
31/3/17 > 27/8/17: HERMES. De Margiela-jaren

Meer info en aanbod →


Muziekcentrum De Bijloke

Muziekcentrum De Bijloke is een levendig cultuurhuis voor jong en oud waar muziek de toon aangeeft. Kinderen introduceren in de rijke muziekwereld, daar gaat het om. Hiervoor gooit het een pittig programma in de strijd: muzikale vertellingen, OORcolleges, multimediale concerten, workshops en uit de kluiten gewassen events passeren de revue. Laat je inpakken door de aanstekelijke muzikale vibes!

Meer info en aanbod →


BOZAR

Bij BOZAR vind je een brede waaier aan kwaliteitsvolle educatieve activiteiten en omkaderende projecten. Of je leerlingen of studenten nu uit het lager, secundair, bijzonder of hoger onderwijs komen, we bieden formules aan op maat van iedereen.

Wil je onze brochure of nieuwsbrief ontvangen? Speel je gegevens door aan studios [at] bozar.be.

Meer info en aanbod →


Cultureghem

Cultureghem maakt van de overdekte markt van Abattoir in Anderlecht de grootste speelplaats, klas en stadslabo van Brussel.

Meer info en aanbod →


Red Star Line Museum

Het museum vertelt het verhaal van de eerste landverhuizers die tussen 1873 en 1973 het land verlieten om hun geluk op te zoeken in Amerika. Gelegen in de historische loodsen van de legendarische rederij draagt het museum een uniek stukje geschiedenis met zich mee. Toch is het museum ook eigentijds dankzij het tijdloze migratieverhaal dat het meedraagt.

Meer info en aanbod →


Vitamine C

Vitamine C is een sector-, discipline-, en domeinoverschrijdend netwerk voor al wie gepassioneerd kunst, cultuur, kinderen en jongeren verbindt. Een beweging van onderuit die opkomt voor kunst, cultuur en creativiteit als levensnoodzakelijke vitamines.

Meer info en aanbod →


Kamo vzw

Kamo komt in jeugd- en culturele centra, op school, in musea en in de wijk om kinderen hun verhalen te ontlokken. Kinderen van 2,5 tot 12 jaar gaan aan de slag met vreemde objecten vol vorm, klank en kleur om de wereld op hun maat te boetseren. Ze nemen elkaar mee in hun fantasie en brengen hun verhaal tot leven: naar een land dat nog niet bestaat, van eigen woorden en waar alles kan.

Meer info en aanbod →


1-10 van 140 resultaten