U bent hier:

Infosessie Cultuur in de Spiegel voor het deeltijds kunstonderwijs

Hoe leren we via cultuur? Waarom is cultuuronderwijs voor iedereen belangrijk? Met deze infosessie bieden we een inzicht in de theorie en het onderzoek Cultuur in de Spiegel. Hoe kan dit kader een meerwaarde bieden voor de dko-praktijk?

 

Wanneer?

Twee mogelijke data:

Dinsdag 15 mei 2018 van 9u tot 12u30

Dinsdag 29 mei van 9u tot 12u30

 

Waar?

Consciencegebouw, Koning Albert II-laan 15, Brussel

 

Wat?

De infosessie biedt een mix van theorie, praktijk en verdieping.

  • Lode Vermeersch (HIVA-KULeuven) licht het kader Cultuur in de Spiegel toe en zoomt in op het onderzoeksrapport deeltijds kunstonderwijs in de spiegel.
  • Een collega van CANON Cultuurcel koppelt het kader aan het beleid, de praktijk en de tools die ontwikkeld worden vanuit Cultuur in de Spiegel. Op welke manieren biedt CANON Cultuurcel ondersteuning om de brug tussen onderwijs en cultuur en tussen academies en scholen te maken.
  • Je krijgt inzicht in de meerwaarde die dit kader heeft voor de dko-praktijk, ontvangt feedback over je eigen aanpak van cultuur in het onderwijs en ontdekt concrete handvaten om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Voor wie

directie, leerkrachten en beleidsmedewerkers deeltijds kunstonderwijs

Opgelet:

Deze infosessie gaat niet over het nieuw niveaudecreet of specifiek over de vernieuwde samenwerking tussen academies en scholen voor basis-, secundair of hoger onderwijs.

Deze infosessie wil verdieping bieden over de Cultuur in de Spiegel theorie en de tools die in dat kader werden en worden ontwikkeld. Voor meer info, mail naar katrien.vaniseghem [at] ond.vlaanderen.be

  • Deel deze pagina