U bent hier:

Inspiratiedag Cultuur op School

Meer cultuur in je school brengen? Denk je graag na over hoe het 'anders' kan? Wil je graag geïnspireerd worden of anderen inspireren? Heb je goede praktijkvoorbeelden of wil je komen luisteren? Dompel jezelf dan een hele dag onder in cultuureducatieve prikkels!

Volgende inspiratiedag

Op woensdag 21 maart 2018 zijn we te gast bij M-Museum in Leuven.

Ik schrijf me in! Deelnemen is gratis.

 

Voor wie

Eerst en vooral voor leerkrachten, maar de deuren staan open voor iedereen die een hart voor cultuureducatie heeft. Hoe gevarieerder de mix van deelnemers, hoe interessanter en breder het aanbod van sessies. Er is maar één regel: je komt om ervaringen uit te wisselen, niet om je product of dienst aan te prijzen.

 

Dagindeling

Voormiddag (9.00 - 12.00 uur)

We organiseren een Edcamp:

  • Een gratis samenkomst waar leraren leren van elkaar
  • Wie komt draagt bij door: actief participeren in groepsgesprekken, zelf een sessie te leiden of de handen uit de mouwen te steken.
  • Het programma ligt niet vooraf vast: dat wordt op de dag zelf door de deelnemers bepaald.

Edcamp op één minuut

Deze video geeft de sfeer van een (Amerikaans) Edcamp weer. Ook met onze leerkrachten hebben we ervaring.

Draag op jouw manier bij aan Edcamp

We horen heel graag jouw ervaring! Het onderwerp en de werkvorm voor jouw 20 minuten durende sessie kies je zelf. Alle sessies hebben één ding gemeen: cultuur op school of in je klas. En dat hoeft niet per se een presentatie te zijn, een brainstorm of een groepsdiscussie, een demonstratie of een actieve werkvorm kan natuurlijk ook. Ter plaatse beslis jij welke sessie je graag bijwoont.

Lees: Tien ideeën om kennis te delen met (collega-)leraren voor inspiratie voor jouw sessie.

Ben je echt geen spreker maar wil je toch deelnemen? Draag dan bij door organisatorisch te helpen of zorg voor een natje en een droogje. Op de dag zelf steekt elke deelnemer een handje toe bij praktische taken zoals het onthaal, koffie zetten, tassen afwassen en opruimen. 

 

Namiddag (13.00 - 15.00 uur)

In de namiddag verwennen we jullie graag met een cultureel toetje. We voorzien bijvoorbeeld een geleid bezoek aan een tentoonstelling, we nemen deel aan een dansworkshop of we genieten van een toneelstuk.

 

Vorige inspiratiedag

 

Gemaakt met Padlet
  • Deel deze pagina