U bent hier:

Inspiratiedag Cultuur op School. Schrijf je in!

Meer cultuur in je school brengen? Denk je graag na over hoe het 'anders' kan? Wil je graag geïnspireerd worden of anderen inspireren? Heb je goede praktijkvoorbeelden of wil je komen luisteren? Dompel jezelf dan een hele dag onder in cultuureducatieve prikkels!

Volgende inspiratiedag

Op woensdag 21 maart 2018 zijn we te gast bij M-Museum in Leuven. Deelnemen is gratis.

Ik schrijf me in!

 

Voor wie

Eerst en vooral voor leerkrachten, maar de deuren staan open voor iedereen die een hart voor cultuureducatie heeft. Hoe gevarieerder de mix van deelnemers, hoe interessanter en breder het aanbod van sessies. Er is maar één regel: je komt om ervaringen uit te wisselen en om elkaar te inspireren, niet om je product of dienst aan te prijzen.

 

Dagindeling

Voormiddag (9.20 - 12.00 uur)

We organiseren een Edcamp:

  • Een gratis samenkomst waar leraren leren van elkaar
  • Wie komt draagt bij door: actief participeren in groepsgesprekken, zelf een sessie te leiden of iets lekkers mee te brengen voor de lunch.
  • Wat als je liever alleen komt luisteren? Dat is uiteraard geen probleem. Je hoeft je zeker niet verplicht te voelen om zelf over iets te spreken. Misschien kriebelt het na je eerste bezoek om ook te spreken.
  • Het programma ligt niet vooraf vast: dat wordt op de dag zelf door de deelnemers bepaald.

Edcamp op één minuut

Deze video geeft de sfeer van een (Amerikaans) Edcamp weer. De EdCamp 101 tekent je het opzet.

Draag op jouw manier bij aan Edcamp

We horen heel graag jouw ervaring! Het onderwerp en de werkvorm voor jouw 20 minuten durende inspiratiesessie kies je zelf. Alle sessies hebben één ding gemeen: cultuur op school of in je klas. En dat hoeft niet per se een presentatie te zijn, een brainstorm of een groepsdiscussie, een demonstratie of een actieve werkvorm kan natuurlijk ook.

Ben je echt geen spreker maar wil je toch deelnemen? Tracteer je collega's dan op iets lekkers bij de lunch. Op de dag zelf steekt elke deelnemer een handje toe bij praktische taken zoals het onthaal, koffie zetten, tassen afwassen en opruimen. 

 

Namiddag (13.00 - 15.00 uur)

In de namiddag verwennen we jullie graag met een cultureel toetje. We voorzien bijvoorbeeld een geleid bezoek aan een tentoonstelling, we nemen deel aan een dansworkshop of we genieten van een toneelstuk.

 

Vorige inspiratiedag

 

Gemaakt met Padlet
  • Deel deze pagina