U bent hier:

Stel je vraag aan de wetenschap

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Zit je klas met een ei? Een vraag waar je het antwoord niet meteen op weet? Geen nood. De Vlaamse wetenschappers zijn heel benieuwd om te weten met welke vragen jouw leerlingen zitten. Vraag het aan ‘Vraag voor de wetenschap’

‘Waar begint de ruimte?’

‘Wat is cultuur?’

‘Waarom dromen we?’

 

Herken je jouw leerlingen hierin?

 

Door hun vragen door te spelen aan een panel van wetenschappers, leer je hen kennismaken met wetenschappelijk onderzoek.

Nog tot 27 mei kan je met je klas vragen indienen.

 

Vanaf juni gaat een panel van experten aan de slag met alle vragen, om ze te bundelen in een reeks overkoepelende vragen. De gebundelde vragen worden tijdens de Nachten van de wetenschap voorgelegd aan burgers, organisaties en wetenschappers.

Alle analyses en inzichten dienen uiteindelijk als insteek om de Vlaamse Wetenschapsagenda op te stellen. Op 14 december wordt de agenda bekend gemaakt tijdens het wetenschapsfeest Kennismakers in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen.

De campagne 'Vraag voor de wetenschap' is een initiatief van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO), in opdracht van Vlaams minister Muyters, bevoegd voor wetenschap en innovatie, in samenwerking met een brede groep wetenschappelijke organisaties. Deze campagne wil wetenschap dichter bij de burger brengen. 

 

 

Hoe pak je dit aan met je klas?

Op de site ‘Vraag voor de wetenschap’ vind je verschillende werkmethodes zoals

Een aantal Bekende Vlamingen stelden reeds hun vraag, die lees je hier.

  • Deel deze pagina