U bent hier:

Over cultuurkuur.be

Op cultuurkuur.be kunnen scholen en organisatoren elkaar rechtstreeks contacteren. Organisatoren publiceren hun activiteiten en bereiken meteen de juiste doelgroep. Scholen contacteren organisatoren en gaan met hen aan de slag. Bijkomend wordt er actief gepolst naar de mening van leerkrachten zodat collega's interessante dingen ontdekken. cultuurkuur.be is een initiatief van CANON Cultuurcel en CultuurNet Vlaanderen.


Bouw aan cultuur: Integratie dynamo3 

Op 1 februari gaat dynamo3 officieel van start volgens de bepalingen in ODXXXIV art. X. 'cultuur op school'. Dynamo3 gaat dan in een vernieuwd kleedje in de ether onder de noemercultuurkuur.be, het nieuwe platform tussen cultuur en scholen. Daarbij zijn nieuwe indieningsdata en uitvoeringstermijnen, alsook opgefriste criteria en een volledige online afhandeling van de dossiers een feit. 

De integratie van dynamo 3 op cultuurkuur.be omvat volgende zaken: 

  • integratie van de informatie van de cultuurbestemmingen (voorheen 'cultuurschakels') vanuit lerarenkaart
  • creatie van pagina's voor meer dan 9000 scholen
  • aanpassing aan de scholenpagina's zodat deze beheerd kunnen worden door een officieel gevalideerd beheerder van de school (nodig voor de subsidies)
  • toevoeging van de mogelijkheid om dynamoOPWEG en dynamoPROJECT-ondersteuning aan te vragen
  • praktijkvoorbeelden die dankzij dynamo 3 gerealiseerd worden 

Om de lancering van dynamo3 binnen cultuurkuur.be te omkaderen en tegelijk de bekendheid en het gebruik van het cultuurkuurplatform bij leerkrachten te verhogen, plannen CANON Cultuurcel en CultuurNet een campagne met een reeks communicatie-acties.


Voor leerkrachten op zoek naar inspiratie

Ontdek activiteiten op jouw maat en die van je leerlingen - Zoek activiteiten op regio, leerdoel en onderwijsgraad en ontdek voorstellingen, workshops, vormingen, lezingen en andere activiteiten op jouw maat en die van je leerlingen. Ontdek ook interessant leermateriaal zoals leesvoer en andere activiteiten en romans.


Kom in contact met organisatoren in je buurt - Contacteer organisatoren en andere partners voor cultuureducatieve projecten en ga met hen aan de slag. Bespreek je specifieke wensen of boek de activiteiten meteen voor jou en je klas. Je kan organisaties volgen om steeds op de hoogte te blijven van nieuwe initiatieven.


Jouw tips en aanbevelingen helpen je collega's - Geef je mening over activiteiten of boeken aan en laat ook je collega's en sectorgenoten interessante dingen ontdekken.


Voor aanbieders van cultuureducatieve activiteiten

Publiceer jouw activiteiten - Via cultuurkuur.be bied je voorstellingen, lezingen, workshops of andere activiteiten aan. Sorry... voorlopig kan je enkel invoeren via uitdatabank.be. We hopen in het najaar invoer via cultuurkuur.be zelf mogelijk te maken.


Beheer je aanvragen - Scholen kunnen een boekingsvraag naar je sturen. Ze vullen dan het moment in waarop en met hoeveel leerlingen ze aan je activiteit willen deelnemen.


Presenteer jouw organisatie - Organisaties maken "pagina's" aan op cultuurkuur.be, zoals op Facebook. Op een pagina worden je activiteiten gepubliceerd, kunnen leerkrachten berichten achterlaten en jouw organisatie volgen.


Disclaimer

CANON Cultuurcel is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van het aanbod van de verschillende partners. Iedere partner op het cultuureducatieve veld kan zijn aanbod op cultuurkuur plaatsen. 


Meer informatie

  • Bekijk hier de algemene presentatie over Cultuurkuur op het Cultuurforum 2013
  • Lees het persbericht van de Vlaamse overheid naar aanleiding van de start van de pilootversie van Cultuurkuur op het Cultuurforum 2013
  • CANON Cultuurcel: www.canoncultuurcel.be
  • CultuurNet Vlaanderen: www.cultuurnet.be
  • Download het logo. Breng ons even op de hoogte van gebruik van het logo.