U bent hier:

dynamoOPWEG

Wat is dynamoOPWEG?

  • Gratis met De Lijn via hun bestaande dienstregeling naar culturele bestemmingen en terug. Gebruik de routeplanner van De Lijn.

  • Het op- en afstappen gebeurt op de normale halteplaatsen van De Lijn.

  • Maximum 30 personen (begeleiders inclusief) per rit.

  • Aanvragen kan gedurende het hele schooljaar, zo vaak je wil.

  • Enkel tijdens de daluren.

ma, di, do, vr  9.00 - 15.30 u.   na 18.30 u.
           
woe + in proefwerkenperiode   9.00 - 11.45 u.   13.00 - 15.30 u.   na 18.30 u.
           
za   enkel voor het deeltijds kunstonderwijs

 

Hoe vraag je jouw subsidie aan?

  1. Registreer je en zoek je schoolpagina op cultuurkuur. Zorg dat je schoolpagina over een dynamobeheerder beschikt. Deze stap doe je maar één keer. Toon mij hoe.
  2. Dien je aanvraag in op je schoolpagina via het tabblad dynamoOPWEG. Toon mij hoe
  3. Je vervoersbewijs is meteen beschikbaar. Print het af.Toon je vervoersbewijs aan de bus- of trambestuurder. Hij geeft je een dagpas waarmee je met je klasgroep heen en weer kan reizen, inclusief eventuele overstappen. 

Logo's

De logo’s van Cultuurkuur en De Lijn moeten telkens opgenomen worden in de communicatie (bv. bij brieven aan ouders) en publiciteit (affiche, flyer, uitnodiging …) in verband met dynamoOPWEG.

Veelgestelde vragen: 

Hoe word ik een culturele bestemming?

Ben je een culturele organisatie en wil je graag dat scholen gratis met De Lijn naar je toe kunnen komen (via het subsidieprogramma dynamoOPWEG) ?
Maak eerst een organisatiepagina aan op Cultuurkuur.   

Neem vervolgens contact op met CultuurNet via vragen [at] cultuurkuur.be. Dan maken we van jouw organisatie een culturele bestemming. Zodra dit in orde is, verschijnt achter de naam van je organisatie het buslogo. Dit laatste kan enkele werkdagen duren.  Scholen kunnen vanaf dan via je pagina een aanvraag doen voor gratis vervoer met De Lijn.

 

Wat is een culturele bestemming?

Naast musea, culturele centra en gemeenschapscentra kunnen ook bibliotheken, academies en bioscopen zich registreren als culturele bestemming. Deze bestemmingen engageren zich om een school gastvrij te ontvangen en hen wegwijs te maken in hun culturele en educatieve werking.

Hoe zoek ik een culturele bestemming?

Vind je een culturele bestemming niet? Neem contact op met hen en vraag hen een pagina aan te maken op cultuurkuur.be. Zo kan jouw school gebruik maken van gratis busvervoer.

Bijzondere vragen voor De Lijn?

Meer informatie over dynamoOPWEG en andere producten van De Lijn vind je hierHeb je vragen, neem dan vooraf contact met de regioverantwoordelijke van De Lijn. Je vindt de regioverantwoordelijke per provincie terug in deze pdf