Aardvork - Henry ( schoolvoorstelling)


Theatervoorstelling

9+Kijk daar: uit een kist rijst krakend een bevroren geest. Bibberend en klagend zingt hij: “Laat mij alstublieft toch slapen”. Of daar: op een rots staat een prinses. Dido is haar naam. Ze zingt smekend tot haar geliefde: “Blijf toch, prins, blijf toch bij mij!” En daar: zeemeerminnen lokken de arme koning Arthur in de val. En hier: een storm op een eiland. Daar: keizer Diocles op zwijnenjacht, ginder: een groot feest in het bos, de vuren laaien metershoog op!

Kleine Henry droomt zijn magische werelden bij elkaar van onder zijn dikke deken in zijn kamertje in Zuid-London. En hij tovert er nootjes bij. Prachtige noten voor de eeuwigheid. Hij schildert de woorden met muziek. Uit zijn deken duiken
magische figuren en landschappen op. Dromen komen tot leven.

Na leven en werk van Franz Schubert in de voorstelling ‘Franzerl’, verkennen pianiste Elisabeth De Loore, zanger-acteur Pieter De Praetere en regisseur Koen Boesman nu de vele magische werelden van één van de grootste componisten van Groot-Brittanië: Henry Purcell. Ze brengen de prachtige muziek tot leven en nemen de kinderen mee in het leven, het werk en de wonderbaarlijke verhalen van de componist. Zo ontdekken ze de vertelkracht van muziek en worden ze op een toegankelijke en meeslepende manier mee genomen in de unieke wereld van de klassieke muziek.

Meer info:
https://www.aardvork.be/little-henry

Reservatieperiode:
- voor Merelbeekse scholen van 2 tot 16 september
- voor niet-Merelbeekse scholen van 16 tot 23 september

Lees meer
Organisatie GC 't Groenendal
Waar Toon kaart Brandegems Ham 5
9820 Merelbeke
Wanneer
  • tot
  • tot
Prijs € 6
Geschikt voor
  • › Gewoon basisonderwijs
  • › Gewoon lager onderwijs
  • › 3de graad
  • › Basisonderwijs
Meer info

GC 't Groenendal


Contact
09 210 35 80