Antwerpen à la carte voor anderstaligen
Een gids neemt u en uw cursisten mee langs het verrassende, grillige en dikwijls onzichtbare spoor van de voedselketen door Antwerpen. Een boeiende interactieve tour met veel kijk- en doe-opdrachten bij dit universele thema.
Vandaag woont wereldwijd meer dan de helft van de bevolking in steden. Zo telt Antwerpen meer dan 500 000 inwoners. Dat zijn een half miljoen monden die dagelijks gevoed moeten worden. Hoe slagen we daar vandaag in, wat zullen we in de toekomst doen en is dat dan zo anders dan enkele eeuwen geleden?
De toevoer van producten van het platteland -dichtbij of van overzee- naar de stad; de levendige verkoop van inheemse en uitheemse producten op markten en in winkels; het tafelen in de stad, van chique hotels tot de snackbars van nu; en de weg van voedsel – vaak in de vorm van menselijk afval - van de stad weer naar het land.
Uiteraard houdt de gids rekening met uw taalniveau en dat van uw cursisten. Hij/zij prikkelt de cursisten om op speelse wijze hun indrukken in eigen woorden te brengen.
De rondleiding gaat door in de museumzaal op de vijfde verdieping. Later op de dag kunt u de andere zalen bezoeken op uw eigen tempo.
Open op:
- Dinsdag 10:00 17:00
- Woensdag 10:00 17:00
- Donderdag 10:00 17:00
- Vrijdag 10:00 17:00
- Zaterdag 10:00 17:00
- Zondag 10:00 17:00
- Volwassenenonderwijs
Museum aan de Stroom (MAS)
