Bezoekje aan gemeentehuis De Warande


Begeleide uitstap of rondleiding

8+Hoe ziet het gemeentehuis er van binnen uit? Waarom gaan ouders gaan stemmen? Hoe werkt een gemeente nu eigenlijk? Wat gebeurt er allemaal in een gemeentehuis? Waar kunnen kinderen terecht met hun vragen over de gemeente? Waar kun je jouw Kids ID halen? Voor kinderen is het vaak allemaal raadsel, en daar willen we graag verandering in brengen!

Daarom zet het gemeentehuis De Warande zijn deuren open voor kinderen van de derde graad lager onderwijs.

Hoe zit dit momentje in het gemeentehuis er concreet uit?

- In het eerste deeltje krijgen de kinderen, aan de hand van een quiz, een informatieve inleiding over de gemeente. Dit gebeurt via een powerpointpresentatie.

- Daarna krijgen de kinderen een korte rondleiding door het gemeentehuis. Hoe ziet zo’n gemeentehuis er nu eigenlijk uit van binnen? En wat zijn de belangrijke diensten in het gemeentehuis?

- Na de rondleiding krijgen de kinderen de kans om de opgedane kennis uit te proberen in het gemeentehuis. Aan de hand van een zoektocht krijgen de kinderen de kans om zelf het gemeentehuis te verkennen.

- De leerkrachten krijgen wat begeleidende fiches mee om als nazorg in de klas op te lossen, of mee te geven met de kinderen.

De bezoeken kunnen bij voorkeur gebracht worden op de maandagnamiddag of op donderdagsnamiddag. Indien dit niet past, kan natuurlijk ook gekeken worden voor andere tijdstippen.

Indien u graag wat meer informatie wenst of met uw klas een bezoekje wil brengen aan het gemeentehuis De Warande, dan kan u contact opnemen met de jeugddienst van Heuvelland. Dit kan op het nummer 057/450.473 of via mail naar jeugd [at] heuvelland.be om concrete afspraken te maken.

Lees meer
Organisatie Jeugddienst Heuvelland
Waar Toon kaart Gemeentehuis De Warande
Bergstraat 24
8950 Heuvelland
Wanneer

Tijdstip in overleg

Prijs gratis
Meer info

Jeugddienst Heuvelland