BRONKS - Geef mijn hand terug - 3de graad lager onderwijs (en 1ste graad secundair onderwijs)


12+JAN: Als God bestaat dan is hij een slechte garagist, zegt mijn vader.JORIS: Jan, ik vind dat je overdrijft. Je zit hier maar over je ziekte te babbelen en het gaat allemaal over ik ik ik maar hierbuiten... daarbuiten,  hé...  er zijn mensen, die hebben niets! Beseft ge dat? Die zijn zo arm! Die kunnen niet eens een ziekte hebben. Zo arm zijn die! Hebt ge die al horen klagen?

‘Geef mijn hand terug’ is een voorstelling over een ongeneeslijke ziekte, het lot, de kwetsbaarheid van de dingen, de reacties van onhandige omstaanders en alle tragische en komische situaties die daaruit voortvloeien. Een gesprek tussen twee vrienden. Zonder taboes en vol humor.

Enkele jaren geleden kreeg Jan De Brabander, vormgever en scenograaf bij o.a. BRONKS, te horen dat hij een ziekte heeft. Een ziekte met als enige zekerheid dat het alleen maar erger wordt. Hoe erg? Hoe snel? Dat weet niemand.  Jan vertelde zijn verhaal aan Joris Van den Brande, die er een universele theatertekst uit destilleerde. Joris Hessels en Joris Van den Brande brengen dit kwetsbare verhaal op sublieme wijze.

“Hessels en Van den Brande trekken zonder meligheid de kaart van de ontroering. … Stoere mannenpraat en een klein hartje: dit stuk heeft het allebei.” – Het Nieuwsblad

Credits:
Van Jan de Brabander en Joris Van den Brande / Tekst Joris Van den Brande  / Met Joris Van den Brande en Joris Hessels  Coach Tom Dupont / Techniek Thomas Clause / Met de steun van Vlaams Fonds voor de Letteren / www.parkinsonliga.be

Foto: FKPH

www.bronks.be

Lees meer
Organisatie C-mine cultuurcentrum Genk
Waar Toon kaart C-mine cultuurcentrum
C-mine 10
3600 Genk
Wanneer
Geschikt voor
  • › Gewoon lager onderwijs
  • › Buitengewoon lager onderwijs
  • › Gewoon lager onderwijs - derde graad
  • › Buitengewoon lager onderwijs - derde graad
Meer info

Ontdek meer