U bent hier:

De Liegenaar

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

TheatervoorstellingIn elke leugen zit een waarheid. En vooral in het theater.

Na het met de VSCD Mime­ prijs gelauwerde Voetbal op hoge hakken (Koper­gietery, samen met Randi De Vlieghe) gaat rasverteller Jef Van gestel een nieuwe samenwerking aan. Met Peter Vandemeulebroecke (Toneelhuis, Wooster Group, Noord Nederlands Toneel) maakt hij De Liegenaar.
Over durven geloven in verhalen die onmogelijk waar kunnen zijn. Over dagdromen en nachtwaken en het belang van verzinnen. Een voorstelling als een pleidooi om je levenslessen niet enkel uit de realiteit te halen.

Rond een reeks zelfgeschreven absurde kortverhalen creëert Jef een beeldend universum met het podium als een levend schetsboek. Een sjamaanachtige figuur zuigt het ene verhaal na het andere uit zijn duim. Hij vertelt bezwerend. Als een mantra, als een onaf lied. Verward omdat de feiten niet kloppen, of extatisch als een priester die een boodschap krijgt van God. De verhalen zijn afwisselend filosofisch, vol symboliek, ronduit lachwekkend of eerder idyllisch. Live getekende illustraties worden over het hele speelvlak geprojecteerd. Maskers, (gemotoriseerde) poppen en live muziek maken de verzinsels tastbaar.
Lees meer

Tuning people
de studio
DE Studio/Villanella
Maarschalk Gérardstraat 4
2000 Antwerpen
do 7 december 2017om 10:00do 7 december 2017om 13:30vr 8 december 2017om 10:00vr 8 december 2017om 13:30
  • › Gewoon lager onderwijs - tweede graad

de studioExtra info

Bekijk meer details & aanbod van de studio

Wat anderen zeggen

Aangeraden door

Schrijf een reactie

Reacties

Heb je samengewerkt met deze organisator?
Deel zeker je ervaring om andere leerkrachten te inspireren.

Schrijf als eerste een reactie


Deel deze pagina