Digital Storytelling voor Leerkrachten Hoger Onderwijs
Iedereen heeft een verhaal.
Meer zelfs, iedereen heeft veel verhalen te vertellen al weten we dat niet direct van onszelf.
Met Maks vzw ondersteunen we al enkele jaren scholen die verhalen van hun jongeren in de kijker willen zetten.
Want ook onze jongeren hebben veel te vertellen. Ze durven soms de indruk wekken niet geïnteresseerd te zijn in veel maatschappelijke problemen alhoewel veel van deze problemen dichter bij hun leefwereld liggen dan wij beseffen. Ze hebben vast al dingen meegemaakt of hebben zeker een mening over deze samenleving en hoe die (niet altijd even goed) draait.
Migratie, identiteit, oorlog, opwarming van de aarde, gendergelijkheid, gewelddadig extremisme,...
Het is ontmoedigend en moeilijk om deze onderwerpen in je klas te bespreken. Digital Storytelling is voor ons een zeer toegankelijke tool om onze jongeren een stem te geven. Om te reflecteren en na te denken over bepaalde gevoelige onderwerpen. Om deel te worden van een debat dat vaak boven hun hoofd gevoerd wordt. We creëren een veilige omgeving waarin ze kunnen discussiëren en leren meevoelen met andere meningen. Het is een niet-formele, intuïtieve en vrij eenvoudige manier om digitale vaardigheden te verbeteren en nieuwe communicatiemethoden te leren.
Hoeven deze stories dan enkel over deze thema's te gaan? Helemaal niet.
We hebben reeds ervaring in thema's als talenten, burn-out preventie, thuis voelen, #metoo, mensenrechten, eerste dag op school, ...
Gewerkt met verschillende groepen zoals vluchtelingen, gevangenen, ongeletterden, gedetineerde jongeren, vrouwen die in aanraking kwamen met geweld, ...
maar we kunnen ook reflecterend werken: Hoe ervaar ik deze opleiding? of beter nog: Hoe ga ik deze opleiding verzetten in mijn carrière?.
Naar analogie van onze internationale opleiding 'Digital Storytelling for youth workers and teachers' leren we jou en je collega's of jullie studenten hoe ze zelf Digital Storytelling in hun lessen kan gebruiken.
Dit kan dus ook interessant zijn voor bijvoorbeeld studenten in de lerarenopleiding, gezinsondersteuning of sociaal werk!
Ook hiervoor heb je waarschijnlijk alles van materiaal, zoals een projector en wifi, al in huis, wij brengen al het andere materiaal mee
Wij komen naar alle Nederlandstalige scholen in Brussel, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Antwerpen.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via de vermelde contact- en reservatie-informatie.
Brogniezstraat 54
1070 Anderlecht
Tijdstip in overleg