Fotografie: fantasie of werkelijkheid? Beeldbewustzijn met het FOMU
Iedere dag zien we honderden beelden en foto’s. Persfoto’s, modefoto’s, artistieke foto’s, babyfoto’s, foodpics, catpics, fotoalbums, memes, … Iedereen maakt en bewerkt foto’s, fotografie is overal. Op onze smartphones, op TV, in het straatbeeld, thuis in kadertjes, of aan de muren van een museum. Maar wat onderscheidt verschillende soorten fotografie van elkaar?
Waarom hangt de ene foto in een museum en de andere niet? Welke rol speelt de context waarin een foto gemaakt is? Is een foto altijd een weerspiegeling van de werkelijkheid?
Welke foto’s blijven jou bij? Welke foto’s maak je en welke deel jij met de wereld? Welke foto's vind jij dat het FOMU moet bewaren?
Tijdens deze interactieve les gaan we aan de hand van de foto’s uit de FOMU-collectie samen op zoek naar antwoorden. We gebruiken Visual Thinking Strategies, filosofisch gesprek en doe-opdrachten om de leerlingen wegwijs te maken in de werking van het Fotomuseum en de betekenis van fotografie vandaag.
Organisatie: FOMU - Fotomuseum. Bijkomende informatie bij locatie: Deze activiteit vindt plaats in jouw klas. We komen graag naar alle scholen in de regio Antwerpen. Ligt je school buiten Antwerpen dan bekijken we of het mogelijk is ter plekke te geraken..
Originele datum:
- Voltijds gewoon secundair onderwijs
- Deeltijds kunstonderwijs (DKO)
- Hoger onderwijs
- Volwassenenonderwijs

Ontdek meer
- › Film