Gitte


TheatervoorstellingEen superspannende, humoristische en poëtische voorstelling, vrij naar het bekroonde boek GALGENMEID van Jean-Claude van Rijckeghem & Pat Van Beirs.

In 1572 wordt Gitte door haar moeder achtergelaten bij het weeshuis. Ze is op dat moment vijf jaar. Haar vader kent ze niet, het enige wat ze van hem heeft, is een halsketting met een Spaans zegel aan. Ze blijkt aanleg te hebben voor het stelen tot ze op een dag betrapt wordt!

Ze staat klaar om terechtgesteld te worden, de brandstapel likt aan haar voeten. En dan bedenkt de rechter zich. Als Gitte werkelijk de dochter is van een Spaanse hertog, kunnen ze haar inschakelen als spionne. Ze vertrekt naar Spanje. Haar advocaat en vriend, Johannes, gaat mee. Ze leert Spaans spreken, en éénmaal aangekomen, overtuigt ze haar vader dat ze wel degelijk zijn dochter is.

Dan ontmoet Gitte een beroemd matador, een stierenvechter en vriend des huizes, Don Domingo. Ze worden smoorverliefd op mekaar, vooral Gitte. Don Domingo is verliefd op het geld en het aanzien dat hij zou krijgen in de familie.

Gitte vergeet haar opdracht en geniet van het leven in Spanje. Ze krijgt een Spaanse naam, mooie kleren, zon, familie, eten, een lief. Er komt een trouwfeest.
De eerste huwelijksnacht loopt alles fout. Het brandmerk op haar schouder verraadt haar. Gitte wordt ontmaskerd als dief en spionne en wordt vermoord door haar eigen man.

En dan vliegt er een kraai over…

Na de tekstuele HELENA voorstelling, gaat FroeFroe terug naar een meer conceptueel figurentheater project. Beeldend theater voor tieners met een sterk verhaal als uitgangspunt vol heerlijke visuele en muzikale momenten.

Eat your heart out Game of Thrones...

Spel, poppenspel: Julie Delrue, Dries De Win, Mieke Laureys, Filip Peeters, Annelore Stubbe
Muziek: I SOLISTI met Kasper Baele (hobo), Nele Delafonteyne (klarinet), Tomonori Takeda (klarinet), Francis Pollet (fagot) met Arne Leurentop (electronica)
Regie: Marc Maillard
Videocreatie: Stijn Grupping en videorealisatie: Tim Oelbrandt
Techniek licht en klank: Tim Oelbrandt en Jonas De Wulf
Tekst: Mieke Laureys, Marc Maillard, naar het boek Galgenmeid van Pat Van Beirs en Jean Claude Van Rijckeghem
Poppen:  Patrick en Marc Maillard, Ina Peeters, Astrid Michaelis
Kostuums: Astrid Michaelis
Decor: Bruno Smeyers, Klaartje Vermeulen, Janneke Hertoghs e.a.

Lees meer
Met Theater FroeFroe en I SOLISTI
Organisatie Cultuurcentrum Asse
Waar Toon kaart cultuurzaal Oud Gasthuis
Huinegem 2-4
1730 Asse
Wanneer
Meer info

Cultuurcentrum Asse