Just Charlie (2e gr So)


Film

16+Wanneer Charlie de bal aan de voet heeft, hangt er magie in de lucht - een talent waar veel jongens van dromen. Misschien kan hij zelfs profvoetballer worden, wat zijn vader nooit is gelukt.
Maar Charlie voelt zich een vreemde in z’n eigen lichaam, een meisje opgesloten in een jongenslichaam. Nu staat hij voor een verscheurende keuze: vaders voetbaldroom waarmaken of kiezen voor een nieuwe identiteit, zelfs al zou dat zijn familie en vrienden uit elkaar drijven. 

“Just Charlie maakt duidelijk wat het betekent om te vechten voor wie je echt bent,” zegt producer Karen Newman. Een ijzersterk ‘totaalverhaal’: een lach en een traan, opwinding en ontroering… het hele pakketje in één prachtige film.
 

+++ We bieden de mogelijkheid aan om na de vertoning van de film ook een nagesprek te organiseren. Daarbij komt iemand van de organisatie T Jong (jeugdbeweging voor transgenders) of een lokale partnerorganisatie praten over genderbeleving en gaat hierover met het publiek in debat. Een razend interessante aanvulling die deze filmervaring verder kan uitdiepen. Geef interesse bij inschrijving aan. 

Lees meer
Organisatie Cultuurcentrum Belgica
Waar CC Belgica
Kerkstraat 24
9200 Dendermonde
Wanneer
Prijs € 3,5
Geschikt voor
  • › ASO - tweede graad
Meer info

Cultuurcentrum Belgica

Reservaties
052 20 26 26


Ontdek meer