KOLLEKTIEF D&A: de Krekel en de Mier


Theatervoorstelling

6+Mier heeft het druk. Ze runt dan ook een mega naaiatelier en dat helemaal in haar eentje. Uren en uren naaien en nog eens naaien, de bestellingen vliegen binnen… druk, druk druk! Tijd voor rust of plezier kent Mier niet. Ze kan het vele werk amper de baas. Voor haar mag het alle dagen regenen, het maakt haar niet uit, ze komt toch de deur niet uit.

Krekel daarentegen vindt het fijn wanneer de zon schijnt, liefst zo lang mogelijk en liever nog, altijd! Krekel leeft op straat als artiest en vermaakt de mensen. Ze plukt de dag en neemt hem zoals hij komt, zorgen zijn voor morgen.

Maar morgen is er sneller dan verwacht. Gisteren kreeg Krekel nog genoeg fooien om van te leven maar iedere dag wordt het wat minder. ' ’t Is de crisis.' wordt er gezegd. Op een dag krijgt ze helemaal niets meer. Hoe hard Krekel ook jongleert, zingt en danst, ze scheurt er haar broek aan, figuurlijk en ook letterlijk. Nu heeft Krekel zorgen want met een scheur in je broek en de winter voor de deur… Krekel klopt aan bij Mier. Wil Mier Krekel helpen ook al heeft Krekel geen cent? Of is het uiteindelijk Krekel die Mier uit de nood moet helpen...?

Met meer dan 20 jaar ervaring en frisse goesting herschrijft Kollektief D&A een 17de eeuwse klassieker. Ze stoppen de fabel de Krekel en de Mier van Jean de La Fontaine in een frisse jas. In deze versie wordt het dan ook een originele, kleurrijke, veelzijdige, knotsgekke en even poëtische bewerking van deze fabel. Eerder zag je hen al in CC De Schakel met: 'Naar Moe...' en 'Witje'. Stuk voor stuk treffende bewerkingen van Roodkapje en Sneeuwwitje.

Lees meer
Organisatie cc De Schakel vzw
Waar Toon kaart CC De Schakel
Schakelstraat 8
8790 Waregem
Wanneer
  • tot
  • tot
Prijs € 6
Geschikt voor
  • › Gewoon lager onderwijs
  • › Gewoon lager onderwijs - eerste graad
Meer info

cc De Schakel vzw

Contact
veerle@ccdeschakel.be
056 62 13 40

Ontdek meer