U bent hier:

KOPERGIETERY - Meisjes van krijt - 1ste en 2de graad

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.Aan de rand van de kliffen staan twee meisjes. Ze kijken naar de zon. Aandachtig, alsof ze die staan te memoriseren. Hun handen houden elkaar vast. Eén voetstap later staat er nog maar één meisje. Met grote ogen en een lege hand. De meeuwen zijn er ook nog. Ze tekenen cirkels voor haar in de lucht.

Een (lange weg en een) generatie later zit een meisje aan de keukentafel. Van tussen haar vingers kijkt ze naar haar moeder die in haar dagboek zit te schrijven. Haar hand gaat snel heen en weer, ze doorstreept wat ze net heeft geschreven. Ze doet het zo hard dat haar balpen op de volgende dag belandt.

Het meisje weet het zeker. Als ze haar moeder wil helpen, dan moet ze haar verhaal terugvinden. Het is in stukken gevallen. En er waaiden snippers weg. Maar ze is vastberaden: zij zal het verhaal herstellen.

‘Meisjes van krijt’ is de theaterbewerking van de geprezen debuutroman ‘De kinderen van Calais’ van Lara Taveirne. Theatermaaksters/actrices Dominique Collet en Anna Vercammen staan samen met twee kinderen uit de Theaterateliers van KOPERGIETERY op het podium.

creatie: Dominique Collet, Anna Vercammen / tekst: Lara Taveirne / spel: Dominique Collet, Suza De Gryse, Jeanne De Voogdt, Anna Vercammen / coach: Simon D'Huyvetter / vormgeving: Griet Herssens / licht: Jeroen Doise / klank: Korneel Moreaux / techniek en decor: Koen De Meyere, Bardia Mohammad / productie: KOPERGIETERY
 
www.kopergietery.be
 
Foto: Sassafras De Bruyn - Isabel Devos

 

Bij deze voorstelling krijgen de leerlingen een voorbereiding op school.

Lees meer

C-mine cultuurcentrum
Toon kaart C-mine 10
3600 Genk
vrij 13/10/17 om 10:00
gratis

C-mine cultuurcentrum

Contact


Bekijk meer details & aanbod van C-mine cultuurcentrum

Wat anderen zeggen

Aangeraden door

Schrijf een reactie

Reacties

Heb je samengewerkt met deze organisator?
Deel zeker je ervaring om andere leerkrachten te inspireren.

Schrijf als eerste een reactie


Deel deze pagina