LAGER ONDERWIJS: Chocoladeatelier
Op zoek naar een leuke klasuitstap? Kom met jouw klas naar het Bakkerijmuseum en ontdek de geheimen van chocolade!
Chocolade bewerken is niet voor doetjes! Het is delicaat werk en moet met de grootste zorgvuldigheid gebeuren. Het atelier bestaat uit een praktisch en een theoretisch gedeelte.
In het praktijkgedeelte maken de leerlingen enkele chocoladeproducten. Heel wat vaardigheden zoals het werken met een spuitzak, het draaien van quenelles en het tempereren van chocolade komen aan bod. Natuurlijk krijgen de leerlingen hun zelfgemaakte chocoladewerkjes mee naar huis.
Na de praktijk verdiepen de leerlingen zich in de wondere wereld van de chocolade. De leerlingen krijgen een rondleiding in de chocoladekamer van het museum en maken kennis met de oude handwerktuigen en machines die gebruikt werden door banketbakkers.
Tussen het praktische en het theoretische deel zit een pauze van ongeveer een kwartier. De leerlingen kunnen dan eventueel hun tussendoortje nuttigen op de speeltuin.
Praktische info
Doelgroep: 5de en 6de leerjaar lager onderwijs
Duur: ongeveer 2,5u à 3u
workshop: 1,5u
luistertijd/museumbezoek: 1u
Kostprijs: € 4,50 per leerling
Aantal:
min. 10, max. 20 leerlingen
Periode: november tot Pasen
Tijdstip in overleg
-
Basisonderwijs (lager en kleuter)
-
Gewoon basisonderwijs (lager en kleuter)
-
Gewoon lager onderwijs
- 1ste graad
- 2de graad
- 3de graad
-
Gewoon lager onderwijs
-
Buitengewoon basisonderwijs
- Buitengewoon lager onderwijs
-
Gewoon basisonderwijs (lager en kleuter)
-
Secundair onderwijs
- Buitengewoon secundair onderwijs

Ontdek meer
- › Lessenreeks
- › Voeding