Le voyage de Fanny


Filmebaseerd op waargebeurde feiten, vertelt Le voyage de Fanny een ongelofelijk verhaal over moed en overlevingsdrang. Het lot van acht kinderen ligt in de handen van één dapper meisje, dat zich door niets of niemand laat tegenhouden. Een verhaal dat vandaag opnieuw schrijnend relevant is.

In 1943 worden de 13-jarige Fanny en haar jongere zusjes opgejaagd doorheen Frankrijk en Italië, op de vlucht voor de oorlog. Net wanneer ze rust hebben gevonden bij een Italiaans pleeggezin, klopt het nazisme ook daar aan de deur. Plots staat Fanny er alleen voor. Ze neemt een groep kinderen op sleeptouw en samen proberen ze, ondanks fysieke en politieke obstakels, veilig de Zwitserse grens te bereiken. Het wordt een heroïsche tocht.

Gebaseerd op waargebeurde feiten, vertelt Le voyage de Fanny een ongelofelijk verhaal over moed en overlevingsdrang. Het lot van acht kinderen ligt in de handen van één dapper meisje, dat zich door niets of niemand laat tegenhouden. Een verhaal dat vandaag opnieuw schrijnend relevant is.

In een regie van Lola Doillon

Winnaar van de prijs voor ‘Beste langspeelfilm’ van zowel de professionele jury als de kinderjury op het JEF festival.

 

In het kader van ‘JEF in de klas’ (vroeger Lessen in het Donker)
Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Lees meer
Met Lola Doillon
Organisatie Cultuurcentrum Asse
Waar Toon kaart cultuurzaal Oud Gasthuis
Huinegem 2-4
1730 Asse
Wanneer
Geschikt voor
  • › BSO - eerste graad
  • › TSO - eerste graad
  • › KSO - eerste graad
  • › Gewoon lager onderwijs - derde graad
  • › DKO - andere - eerste graad
  • › ASO - eerste graad
Meer info

Ontdek meer