Meer dan duizend nachten. Oosterse sprookjes in prentenboeken


Tentoonstelling

8+Opgelet! Villa Verbeelding is tot 5 april gesloten omwille van het coronavirus.

Weinig literatuur heeft het westen zo gefascineerd als de bonte verzameling losse verhalen, sprookjes, fabels, parabels en sagen uit de Vertellingen van duizend-en-een-nacht. De laatste jaren zijn er prachtig geïllustreerde uitgaves van deze verhalen verschenen in de Lage Landen. Villa Verbeelding brengt het werk van vijf illustratoren samen in een nieuwe tentoonstelling rond deze parel uit de wereldliteratuur.

In een oosterse tent komen de vertellingen van auteurs Ed Franck en Imme Dros tot leven. Rodaan Al Galidi vertelt in een filmpje over de sprookjes uit zijn eigen kindertijd in Irak. De verhalen gaan nóg meer glanzen dankzij de betoverende illustraties van Annemarie van Haeringen, Martijn van der Linden, Geertje Aalders, Thé Tjong-Khing en Quentin Gréban.

Tijdens een avontuurlijke reis door het museum ontmoet je Sheherazade of Sindbad de zeeman en ga je creatief aan de slag: verzamel stukjes verhaal onder het zand van de woestijntafel, duik in een spannende zeekast, schilder een kunstwerk met het licht van een zaklamp of tover met papier en schaar een 3D tuin vol Arabische invloeden.

BEZOEKEN, WORKSHOPS EN ACTIVITEITEN

De tentoonstelling staat open voor individuele bezoekers, gezinnen en groepen en is geschikt vanaf 8 jaar. Er is een educatief programma met interactieve opdrachten in de tentoonstelling (8 tot 16 jaar) en geleide bezoeken (16+). Groepen met gids kunnen hun bezoek combineren met een workshop ‘Toveren met papier en schaar’. Tijdens de vakanties zijn er workshops voor kinderen die aansluiten bij de tentoonstelling.

Open van woensdag t/m zaterdag (en de eerste zondag van de maand) van 14 tot 17u.
Gesloten op feestdagen.

Lees meer
Organisatie Villa Verbeelding
Waar Toon kaart Bampslaan 35
3500 Hasselt
Wanneer

tot

Prijs € 4
Meer info

Villa Verbeelding


Contact
011 22 26 24