Nederlands gesproken - Vechtmeisje


FilmDe eigenzinnige Bo verhuist met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Een buurmeisje introduceert haar bij de kickboksclub en Bo blijkt een natuurtalent. 'Vechtmeisje' toont boosheid in alle vormen en variaties, maar pleit voor geweldloosheid.

Terwijl haar ouders een scheiding uitvechten, verhuist de eigenzinnige Bo met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Een buurmeisje introduceert haar bij de kickboksclub en Bo blijkt een natuurtalent. Al snel vecht ze mee om de kampioenstitel. Maar de finale kamp komt in gevaar: door de toestand thuis, verliest ze de controle. Bo moet zich leren beheersen, want vechten doe je enkel in de ring. “Anders word je nooit een tijger en blijf je voor altijd een pussy.”

Een tenger en fragiel meisje knokt zich doorheen alle problemen en ellende. Tussen de geometrische woonblokken van de stad staat Aiko Beemsterboer heel ingehouden te acteren, tot ze in razernij ontvlamt. 'Vechtmeisje' toont boosheid in alle vormen en variaties, maar pleit voor geweldloosheid. Een vlot gemaakte film met de geur van zweet en de pijn van blauwe plekken.

Lees meer
Organisatie Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
Waar Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
Wanneer
Prijs € 4,5
Meer info

Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg

Reservaties

Contact
info@zwaneberg.be
015 25 07 70

Ontdek meer