Nederlands ondertiteld - Green Book


FilmWanneer de briljante Afro-Amerikaanse pianist Don aan een concerttournee door het zuiden van de VS begint, krijgt hij een platvloerse Italiaanse mannetjesputter als persoonlijke chauffeur. In dit raciale mijnenveld groeien twee figuren uit heel verschillende werelden stilaan naar elkaar toe.

Wanneer de briljante Afro-Amerikaanse pianist Don Shirley in 1962 aan een concerttournee begint door het zuiden van de VS, krijgt hij een platvloerse Italiaanse mannetjesputter als persoonlijke chauffeur. Maar Tony, met z’n grote mond en losse handjes, is precies het geschikte type, want een reis door de racistische zuidelijke staten is voor een zwarte man een levensgevaarlijke onderneming. In dit raciale mijnenveld groeien twee figuren uit heel verschillende werelden stilaan naar elkaar toe.

In deze Oscarwinnende film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wekken twee fenomenale acteurs een gevoelig stukje recente geschiedenis tot leven. Een feelgood roadmovie over een opbloeiende vriendschap, gemaakt met veel flair en vakmanschap.

Deze film kreeg 3 Golden Globes voor Beste komedie, Beste scenario en Beste mannelijke bijrol en 3 Oscars voor Beste film, Beste originele screenplay en Beste acteur in een bijrol.

Lees meer
Organisatie Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
Waar Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
Wanneer
Prijs € 4,5
Meer info

Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg

Reservaties

Contact
info@zwaneberg.be
015 25 07 70

Ontdek meer