U bent hier:

Ring the bells

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

6 +

Cursus of workshopEen beiaard – het grootste muziekinstrument ter wereld en het meest typische instrument van de lage landen – geeft de aanzet om samen te musiceren. We zingen, dansen en we maken muziek. De kinderen ontdekken enkele basisbeginselen van muziek en in een mum van tijd leren ze om met bellen samen muziek te spelen. Zo spelen ze o.a. de bekende “Canon” van Pachelbell.
Vertrekkend vanuit de eigen ervaring leren de kinderen heel wat bij over bellen, klokken en beiaarden. De geschiedenis komt aan bod, maar ook de gebruiken en tradities, zoals bijvoorbeeld de paasklokken. Ze komen erachter dat bellen en klokken alomtegenwoordig zijn in het dagelijkse leven en dat ze een belangrijke communicatieve rol spelen, want “bellen willen iets vertellen”. Met bellen of klokken kan je dus praten zonder iets te zeggen.

Tijdens de workshop komen verschillende vakken aan bod, maar ook enkele belangrijke vaardigheden en attitudes. Hieronder worden de vakken en de eindtermen opgelijst. Er wordt aan de deelnemende scholen ook een lesmap aangeboden, waarin nog meer ideeën (over de verschillende vakken heen) staan om zowel voor als na de workshop in de klas nog met het thema bezig te kunnen zijn.

Aan het einde van de workshop krijgen de kinderen een klein aandenken mee. Deze workshop biedt de ideale opstap naar een interactieve rondleiding in de beiaardtoren van de Sint-Quintinuskathedraal met de stadsbeiaardier.

Volgend schooljaar kunnen de kinderen desgewenst opnieuw aan een workshop deelnemen, die verder bouwt op deze eerste workshop. We werken aan een cyclus van drie workshops voor drie verschillende schooljaren.
Lees meer

Het Stadsmus
Toon kaart Guido Gezellestraat 2
3500 Hasselt
/03/18 tot 05/03/18 van 06/03/18 tot 06/03/18 van 12/03/18 tot 12/03/18 van 13/03/18 tot 13/03/18 van 19/03/18 tot 19/03/18 van 20/03/18 tot 20/03/18 van 26/03/18 tot 26/03/18 van 27/03/18 tot 27/03/18
€ 5,0
  • › Buitengewoon lager onderwijs
  • › Buitengewoon lager onderwijs - eerste graad
  • › Buitengewoon lager onderwijs - tweede graad
  • › Gewoon lager onderwijs
  • › Gewoon lager onderwijs - eerste graad
  • › Gewoon lager onderwijs - tweede graad

Het Stadsmus

Reservaties

Extra info

Bekijk meer details & aanbod van Het Stadsmus

Wat anderen zeggen

Aangeraden door

Schrijf een reactie

Reacties

Heb je samengewerkt met deze organisator?
Deel zeker je ervaring om andere leerkrachten te inspireren.

Schrijf als eerste een reactie


Deel deze pagina