SECUNDAIR ONDERWIJS: Atelier brood bakken
Op zoek naar een boeiende klasuitstap? Leerlingen uit het secundair onderwijs maken, onder begeleiding van de huisbakker, een ovenvers brood. Na het analyseren van de ingrediënten begint het lastige meng- en kneedwerk. Hard labeur, zo ondervinden de leerlingen!
Na de workshop trekt de groep door het museum onder leiding van een ervaren gids. De groep bezoekt naast de weg van graan tot brood ook de banket-, ijs-, chocolade-, wafel- en speculaasafdeling. Deze rondleiding kan in combinatie met een vragenlijst die de jongeren invullen tijdens het museumbezoek. Tussendoor keert de groep terug naar de bakkerij om de broden in de oven ‘te schieten’ met een ovenpaal. Achteraf krijgt iedereen zijn ovenvers brood mee naar huis.
NIEUW!
Ontdek het Bakkerijmuseum op zelfstandige en educatieve wijze aan de hand van het lespakket 'Brood van eigen deeg' (ter vervanging van museumbezoek met gids).
Mogelijk voor leerlingen uit de eerste graad secundair onderwijs of tweede graad BSO.
Ook mogelijk voor Buitengewoon Secundair Onderwijs.
Praktische info
Doelgroep: 1ste graad secundair onderwijs of BuSo
Duur: 2,5 à 3u
Workshop: 1à 1,5u
Luistertijd/museumbezoek: 1 à 1,5u
Kostprijs
€7 per leerling secundair onderwijs
€4,50 per leerling BuSo
Aantal
Min. 15, max. 50 leerlingen
Tijdstip in overleg
- 1ste leerjaar A
- 1ste leerjaar B
- 2de leerjaar
- beroepsvoorbereidend leerjaar
-
Secundair onderwijs
- Voltijds gewoon secundair onderwijs
- Buitengewoon secundair onderwijs

Ontdek meer
- › Lessenreeks
- › Voeding