Suske en Wiske - Kindermuseum


Begeleide uitstap of rondleiding

8+Stap in de wereld van Suske en Wiske en ontdek door verschillende leuke opdrachten waar Willy Vandersteen de inspiratie voor zijn stripverhalen vandaan haalde. Je gebruikt hiervoor de speciale potloden van tante Sidonia. Met je eigen tekenblad vol inspiratie ga je na de rondleiding zelf nog creatief aan de slag.

Beleef samen met je klas een leuke én leerrijke uitstap in het Suske en Wiske Kindermuseum! Ga spelenderwijs en creatief aan de slag in de wereld van Willy Vandersteen.

Wat staat er op het programma?
Deze leuke interactieve uitstap werkt voor alle kinderen uit het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar. De kinderen stappen in kleine groepjes binnen in de wereld van Suske en Wiske. Dankzij verschillende doe-opdrachten doorheen het museumparcours leren ze de verschillende aspecten van het stripboek kennen. Ze ontdekken waar Willy Vandersteen zijn inspiratie haalde en ze verzamelen zelf ook inspiratie om na de rondleiding aan de slag te gaan in het creatief atelier.
Als leerkracht hoef je niet aan de zijlijn te staan. We hebben graag dat je actief deelneemt. En je leert je leerlingen bovendien op een heel andere manier kennen.

Voor u een bezoek brengt aan het Kindermuseum ontvangt u als leerkracht een aftelkalender met spelletjes. Op die manier leren de kinderen spelenderwijs Suske en Wiske en de wereld van het stripboek kennen.

Tijdens de workshop maken de kinderen hun eigen strip. Aan het einde krijgen de leerlingen een mooi kaftje mee met daarin hun zelfgemaakte strip en een blad vol inspiratie.
Het Suske en Wiske – Kindermuseum heeft trouwens ook een speciaal aanbod tijdens de Jeugdboekenweek en organiseert samen met Europa Direct de Europaweken. Meer informatie hierover vindt je op onze website.

Lees meer
Organisatie Suske en Wiske - Kindermuseum
Waar Toon kaart Beauvoislaan 98
2920 Kalmthout
Wanneer

Tijdstip in overleg

Prijs € 4
Geschikt voor
  • › Gewoon basisonderwijs
  • › 2de graad
  • › Gewoon lager onderwijs
  • › 3de graad
  • › Basisonderwijs
Meer info