Verhalenbad
Wat als je leerlingen hun verbeelding leerden inzetten tijden spreekoefeningen? Wat als ze de structuur en opbouw van een mondelinge beurt konden voélen in plaats van afhaspelen?
'Wat als' zijn sleutelwoorden die een magische poort ontsluiten. Wie weet wat vind je aan de andere kant?
Wat als een verhalenverteller in enkele workshops jouw leerlingen kan laten kennismaken met hun eigen vertelvaardigheden? Met een frisse invalshoek, krijgen je leerlingen de kans om spreekplezier voor een publiek te (her)ontdekken en nieuwe technieken te leren. Dat is wat ik wil doen: hen tools geven om de kracht van hun eigen verbeelding te leren kennen en tot die van een ander te spreken. Waarom?
Ik stond tien jaar met plezier voor de klas als leerkracht Nederlands/Engels. Door mijn podiumwerk als verhalenverteller is mijn repertoire qua techniek, inzicht en oefening uitgebreid en ik denk voor jonge mensen hierdoor iets te kunnen betekenen. Onze verbeelding, presentatie en spreekvaardigheid bepalen een groot stuk van onze identiteit. Het is belangrijk dat jonge mensen de kans krijgen zich daar in alle veiligheid in te ontplooien.
Hoe pakken we dat aan?
We prikken enkele halve dagen waarin je leerlingen eerst zelf ondergedompeld worden in een vertelling. Daarna gaan we actief aan de slag in een groep van max. 25 man. De aanpak is dynamisch en afwisselend. De lln. krijgen voldoende tijd om te experimenteren met expressie en spreekplezier, naast gerichte oefeningen om hun vertel- en spreekvaardigheid effectief te verbeteren. Indien gewenst kunnen we toewerken naar een (vrijblijvend) toonmoment. Wat ik heb aan tools en oefeningen deel ik graag met jou.
Wij komen op verplaatsing in deze regio's:
- Provincie Limburg
- Provincie Oost-Vlaanderen
- Provincie West-Vlaanderen
- Provincie Vlaams-Brabant
- Provincie Antwerpen
- Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Tijdstip in overleg
-
Basisonderwijs (lager en kleuter)
-
Gewoon basisonderwijs (lager en kleuter)
-
Gewoon lager onderwijs
- 3de graad
-
Gewoon lager onderwijs
-
Gewoon basisonderwijs (lager en kleuter)
-
Secundair onderwijs
-
Voltijds gewoon secundair onderwijs
-
eerste graad
- 1ste leerjaar A
- 1ste leerjaar B
- 2de leerjaar
- beroepsvoorbereidend leerjaar
-
tweede graad
- ASO
- BSO
- KSO
- TSO
-
eerste graad
-
Voltijds gewoon secundair onderwijs
-
Deeltijds kunstonderwijs (DKO)
- Woordkunst-drama
- Volwassenenonderwijs