Windows@rural


TentoonstellingWindows@rural is een tentoonstelling die het platteland vanuit verschillende invalshoeken benadert op een interactieve manier. De lespakketten en werkmappen zijn bedoeld voor middelbare scholen. Er zijn vier verschillende modules, waaruit je zelf een keuze kan maken. Leerlingen kunnen kennismaken met:Windows@productsWindows@sociallifeWindows@GGOWindows@foodsafety

Windows@rural is een tentoonstelling die het platteland vanuit verschillende invalshoeken benadert op een interactieve manier. De lespakketten en werkmappen zijn bedoeld voor middelbare scholen. Er zijn vier verschillende modules, waaruit je zelf een keuze kan maken. Leerlingen kunnen kennismaken met:

• de verschillende productiekolommen die er binnen de Belgische land- en tuinbouwproductie zijn (Windows@products)
• de dag- en jaaractiviteiten van een landbouwer (Windows@sociallife)
• biotechnologie en genetische manipulatie (Windows@GGO)
• de melkbar, een mobiele infokast die informeert over melkkwaliteit en voedselveiligheid (Windows@foodsafety)

Indien gewenst kan je als leerkracht samen met je leerlingen de verschillende modules ontdekken aan de hand van werkmappen met uitgewerkte werkblaadjes die de Hooibeekhoeve ter beschikking stelt. Met deze werkmappen kan je achteraf in de klas ook nog aan de slag. Natuurlijk kan je als leerkracht ook zelf werkblaadjes aanmaken op basis van de werkmappen.

Doelgroep: 1e graad, 2e graad, 3e graad
Tijdsduur: 1 uur per module
Prijs per leerling: gratis

Lees meer
Organisatie Hooibeekhoeve
Waar Toon kaart Hooibeeksedijk 1
2440 Geel
Wanneer

Tijdstip in overleg

Prijs gratis
Meer info

Hooibeekhoeve

Reservaties