Zoetebekken. Samen aan de slag met een oud recept - VOLZET
Is een recept van honderd jaar geleden hetzelfde als een van vandaag? Pannenkoeken zijn pannenkoeken, wafels zijn wafels en biscuit is biscuit. Toch? Ze bestaan allemaal uit bloem, boter, eieren, suiker, melk…
Een recept uit de jaren 1940 lijkt echter niet zo eenvoudig te volgen als je zou denken. Hoe zag een recept er toen uit? Welke moeilijkheden kom je tegen als je het vandaag uitprobeert in de keuken? En welke impliciete boodschappen werden in die tijd verspreid via kookboeken en -rubrieken in (vrouwen)tijdschriften?
Aan de hand van recepten uit de tijdschriften van de Boerinnenbond (vandaag Ferm) ontdekken we hoe een zoet gerecht de afgelopen eeuw veranderde.
We doen dat proefondervindelijk in kleine groepjes in de keuken. Alle beginnende koks zijn welkom! Organisatie: KADOC-KU Leuven.
Wij komen op verplaatsing in deze regio's:
- Leuven + deelgemeenten
- Mechelen + deelgemeenten
-
Secundair onderwijs
-
Voltijds gewoon secundair onderwijs
-
eerste graad
- 1ste leerjaar A
- 1ste leerjaar B
- 2de leerjaar
- beroepsvoorbereidend leerjaar
-
tweede graad
- BSO
- TSO
-
eerste graad
-
Voltijds gewoon secundair onderwijs
