U bent hier:

Educatief spel 'Terug in de MobiliTIJD'

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

8 +

Spel of quizIn het spel ‘Terug in de mobiliTIJD’ ontdekken de leerlingen het mobiliteitsverhaal van de regio Pajottenland & Zennevallei. Waarom moest er een kanaal komen tussen Brussel en Charleroi? Waarheen reed de boerentram? Hadden wij echt de allersterkste trekpaarden? Het spel geeft een brede kijk op mobiliteit: niet alleen de historische wortels maar ook de huidige situatie en de toekomst.
In het reuze gezelschapsspel ‘Terug in de mobiliTIJD’ ontdekken de leerlingen het mobiliteitsverhaal van onze regio. Waarom moest er een kanaal komen tussen Brussel en Charleroi? Waarheen reed de boerentram? Hadden wij echt de allersterkste trekpaarden?

Er wordt gestart met een blinde kaart van de regio. Aan de hand van weetjes en opdrachten reizen de leerlingen doorheen de tijd. Ze tekenen mee de heirbaan en het karrespoor, het kanaal en zijn bruggen, het tram- en treinspoor en de drukke autostrades. Het spel eindigt in het ‘nu’. Gaan we te snel? Of staan we stil? Samen zoeken we oplossingen!

Al spelende maken de leerlingen kennis met de Baquet de Charleroi en het superpaard Albion uit Vollezele, ze nemen opnieuw afscheid van de boerentram en rijden door Drogenbos in de allereerste auto van dokter Coosemans, …. De erfgoedzorgers van de regio verzamelden voor dit spel hun strafste verhalen en leukste anekdotes.

Het spel geeft een brede kijk op mobiliteit. Het toont niet alleen de huidige situatie, maar zoekt ook naar de historische wortels. We eindigen in de actualiteit en werpen alvast een blik vooruit!

Het spel kan met de hele klasgroep gespeeld worden en duurt tussen 1 ½ en 2 uur. De leerkracht kan het spel aan de hand van een duidelijke handleiding zelf begeleiden.
Lees meer

Locatie te bespreken
Op afspraak
9 onderwijsniveau's
  • › ASO - eerste graad
  • › BSO - eerste graad
  • › BUSO - eerste graad
  • › Buitengewoon lager onderwijs - derde graad
  • › Buitengewoon lager onderwijs - tweede graad
  • › Gewoon lager onderwijs - derde graad
  • › Gewoon lager onderwijs - tweede graad
  • › KSO - eerste graad
  • › TSO - eerste graad

Wat anderen zeggen

Aangeraden door

Schrijf een reactie

Reacties

Heb je samengewerkt met deze organisator?
Deel zeker je ervaring om andere leerkrachten te inspireren.

Schrijf als eerste een reactie


Deel deze pagina

Ontdek meer