U bent hier:

Jaarproject film

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Cursus of workshopVerschillende scholen werken met een jaarthema. Het thema 'Film' is een terugkerend en dankbaar thema om verschillende (vakoverschrijdende) leerdoelstellingen te realiseren op een speelse manier. Een groot filmproject vereist echter specifieke didactische en technische knowhow. Filmeducatie.be is een ideale partner om je door het hele filmproces te loodsen met een knap filmproduct op het einde.
Het project start met een gesprek met alle betrokken leerkrachten en directieleden. We geven een presentatie (bv. tijdens een pedagogische studiedag of personeelsvergadering) over de verschillende mogelijkheden (én valkuilen) van het ambitieuze project. We tonen daarbij talrijke voorbeelden uit verschillende leeftijdscategorieën. Daarna begint de scenariofase. Wij geven tips en feedback over hoe je een interessant script kan schrijven met en op maat van het leerlingenpubliek waarmee je werkt. Ook over decor en kostumering kunnen we adviezen geven. Tijdens de opnames zorgen wij voor alle professionele opname-apparatuur. We tillen ook de acteerprestaties van de leerlingen naar een hoger niveau. Tot slot geven we aan zowel de leerlingen als de leerkrachten een realistische inkijk op het magische proces van de filmmontage. Het eindresultaat wordt veelal getoond tijdens een filmavond of schoolfeest waarbij alle leerlingen schitteren op het grote doek.
Tijdens dit jaarproject coachen we alle betrokken participanten (leerlingen, leerkrachten én directie) doorheen alle stadia van een groots opgezette filmproductie op school.
Lees meer

op afspraak
Op afspraak
8 onderwijsniveau's
  • › ASO
  • › BSO
  • › DKO - MWD
  • › DKO - beeld
  • › Gewoon lager onderwijs
  • › KSO
  • › Kleuter
  • › TSO

Wat anderen zeggen

Aangeraden door

Schrijf een reactie

Reacties

Heb je samengewerkt met deze organisator?
Deel zeker je ervaring om andere leerkrachten te inspireren.

Schrijf als eerste een reactie


Deel deze pagina