De beginsituatie:
- Een dynamoPROJECT dat je indient voor de ronde van 15 mei, voer je uit in de eerste 5 maanden van het (daaropvolgende) schooljaar, dus tussen 1/09 en 31/01.
- Een dynamoPROJECT dat je indient voor de ronde van 15 november, voer je uit in de laatste 5 maanden van het (lopende) schooljaar, dus tussen 1/02 en 30/06.
- De kosten die je kan inbrengen bij dynamoPROJECT moeten binnen deze periode vallen, na de datum van de e-mail waarin bevestigd wordt dat je aanvraag is goedgekeurd én binnen de door jou opgegeven begin- en einddatum.
Mag mijn project nu lager duren dan de uitvoerperiode van 5 maanden?
Ja, dat mag.
Je mag bijvoorbeeld al in januari starten met een dynamoPROJECT dat pas officieel in februari start. Maar: de kosten van het ‘voortraject’ kan je niet inbrengen bij de subsidie. Die financier je dus zelf.
Je mag bijvoorbeeld ook verder werken in de maanden februari, maart … aan een dynamoPROJECT dat officieel liep tot eind januari. Maar opnieuw komen enkel de kosten binnen de toegelaten uitvoerperiode in aanmerking om uitbetaald te worden.
Conclusie:
Je mag dus een voor- of natraject afleggen met je leerlingen. Het dynamoPROJECT is zo een onderdeel van een groter geheel, een groter project. Maar enkel de kosten die in aanmerking komen en binnen de uitvoerperiode vallen, komen in aanmerking om uitbetaald te worden.
Leg je opzet helder uit in je subsidieaanvraag, zodat het duidelijk is voor de jury dat de aangevraagde middelen volgens het reglement zal inzetten.
Lees welke kosten in aanmerking komen
Lees hoe je de kosten bewijst die je voor een dynamoPROJECT maakt