Dag van de Cultuureducatie 2019. Schrijf je in!

12 maart in de Vooruit in Gent.

Op dinsdag 12 maart 2019 is er een nieuwe editie van de Dag van de Cultuureducatie in Vooruit in Gent

 

 

Ben je gebeten door cultuur en leren? Overtuigd van het belang van cultuureducatie in de groei van ieder kind, iedere jongere en elke volwassene? Op zoek naar nieuwe inzichten en vernieuwende praktijken? Dan is de Dag van de Cultuureducatie iets voor jou!

 

Deze en volgende edities zullen focussen op emoties. Deze dag focussen we op één van de meest primaire emoties: angst. Daarnaast zoomen we ook in op goede praktijken vanuit het referentiekader Cultuur in de Spiegel.

 

Bekijk het  programma .

 

Deelnameprijs: €60

 

Wat mag je verwachten?

 

Een inspirerende dag met lezingen en workshops die je blik op cultuureducatie verruimen.

Met verdiepende ideeën en vernieuwende praktijken plaatsen we cultuureducatie in een bredere context en geven het maatschappelijke betekenis. Daarbij tonen we de meerwaarde van een kader cultuureducatie om zo je visie op cultuureducatie te kunnen vormgeven.

CANON Cultuurcel (Departement Onderwijs en Vorming) en het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseren de Dag van de Cultuureducatie in samenwerking met Kunstencentrum Vooruit.

Het is een dag om elkaar vanuit beide de domeinen, cultuur en onderwijs, te ontmoeten, theoretische achtergrondkennis te verwerven, (praktijk)ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

 

Thema
  • Cultuur in de Spiegel
DCE 2019