De Beste Boekenjuf/meester

Wie besmet jou met zijn of haar passie voor (voor)lezen? Wie vult de boekenhoeken op school met een rijk en recent aanbod? En wie wakkert in jouw team het leesvuur aan? Kortom, welke juf of meester heeft op jouw school het grootste hart voor boeken?

CANON Cultuurcel en GroKi zoeken ieder jaar een juf of meester, zorgleraar of -coördinator uit het basisonderwijs (kleuter- én lager) die zich inzet voor leesbevordering én werken met kinderboeken aanmoedigt.

Van september t.e.m. december kan je jouw favoriet nomineren voor de Beste Boekenjuf/meester van het jaar. Overtuig de jury met duidelijke voorbeelden van hoe hij/zij iedereen aan het lezen krijgt. En wie weet wint hij of zij wel een boekenpakket van 100 boeken.

De titel van Beste Boekenjuf 2019 gaat naar Iene Bocken. Iene is voltijds leerkracht 4de leerjaar en verantwoordelijk voor de werkgroep ‘Lezen’ op de Stedelijke Basisschool 1 in Dilsen-Stokkem. Zij en 5 andere geweldige boekenjuffen ontvingen een mooi boekenpakket. Lees er meer over.

Magazine

Lees of bestel gratis het magazine vol tips en inspiratie.

Jury 2019

Ontdek wie er allemaal in de jury zit.

De winnaars

Bekijk de winnende juffen en meester van 20192018 en 2017

 

 

Thema
  • literatuur en leesplezier
  • taal(bevordering) en taalstimulatie
Poster van 'Beste Boekenjuf of Boekenmeester 2018'. Voor de poster staan kinderboeken.