dynamoPROJECT | Subsidies voor een kunstenaar in je klas? Dien je aanvraag in t.e.m. 15 november

Je wil moderne dans een plek geven in je lessen? Je gaat met je leerlingen een muurschildering ontwerpen en je koppelt daaraan het vak chemie? Je werkte een thema uit rond circus kan bij de uitvoering de hulp van een circusschool gebruiken? Of je merkt dat je in de klas onvoldoende aandacht besteed aan film en fotografie en daarvoor wil beroep doen op de expertise van een fotografe … Dat kan met dynamoPROJECT!

Met dynamoPROJECT krijg je tot 2000 euro subsidie voor een artistiek project op jouw school. Zo kan je beroep doen op de expertise van een kunstenaar die met jou en je leerlingen aan de slag gaat. Zo werk je aan het cultureel bewustzijn van je leerlingen en professionaliseer jij jezelf!

‘We zetten in op de ronde van 15 november. Op die manier kunnen scholen vanaf februari aan de slag met creatieve projecten … Cultuuronderwijs is immers belangrijk en vaak een barometer van kwaliteit.’

Minister van Onderwijs Ben Weyts in de Commissie voor Onderwijs van het Vlaams Parlement op 14 mei 2020

 De 4 basisvoorwaarden

  • Leerlingen en leerkrachten doorlopen samen met minimum één externe culturele partner een samenhangend en creatief traject dat stap voor stap wordt opgebouwd en de tijd krijgt om uitgediept te worden. De leerkracht professionaliseert zich hierdoor en kan deze vaardigheden in de lessen integreren.
  • Minimum één externe partner werkt met eenzelfde groep leerlingen én hun leerkracht aan een traject gedurende meerdere dagen.
  • Je project loopt tijdens de lesuren en is gekoppeld aan de lessen. Activiteiten die plaatsvinden tijdens de middag of na de schooluren komen niet in aanmerking.
  • Maak het op maat van je doelgroep. Laat je inspireren, maar kopieer niet letterlijk een ander project. Bouw je verder op een voorgaand project? Onderbouw dan de evolutie of verandering in je nieuwe projectaanvraag.

Vraag je subsidie aan t.e.m. 15 november 2020 (voor een project tussen 1/2/2021 t.e.m. 30/6/2021).

Dien je dynamoPROJECT in