Laat je leerlingen proeven van cultuur op afstand

Via voorstellingen-aan-huis en virtuele tours doorheen musea kan dat!

Laat kinderen en jongeren collecties en het rijk aanbod aan podiumkunsten vanachter hun scherm bewonderen. Culturele instellingen halen alles uit de kast om hun aanbod binnenskamers te brengen.

Musea online

 1. Koers je weg door het museum van de Wielersport.

  Omdat KOERS haar publiek en de koersfans niet in de steek wil laten, wordt tijdens de tijdelijke sluiting van het museum elke dag een uniek object uit de rijke KOERScollectie in de kijker geplaatst. Dagelijks verschijnen hier twee verhalen uit Het Mooiste van KOERS.
   

 2. Museum Vleeshuis blikt terug op zeshonderd jaar muziek en dans in de stad.

  Laat je onderdompelen in de verhalen van vroegere speellieden, in hoe muziekinstrumenten gemaakt worden. Laat je meenenemen naar allereerste bals en operaoptredens … Ontdek de collectie van Museum Vleeshuis vanuit je luie zetel of luister naar de klank van Museum Vleeshuis op Spotify.
   

 3. Stripmuseum van binnenuit verkennen

  Enkel virtuele bezoeken zijn nog mogelijk in het Stripmuseum. Gelukkig is het museum ook aan de binnenkant te bekijken via Google Street View. Elke donderdag kan je één van de vorige tentoonstellingen via hun sociale media virtueel blijven verkennen.
   

 4. Het FOMU brengt een gids bij je thuis

  #blijfinuwkot en beleef de expo 'Stephan Vanfleteren - Present' vanuit je zetel/keukenstoel/bed/bad/at home ... In zes afleveringen leidt het Fotomuseum je door de tentoonstelling van Stephan Vanfleteren.
   

 5. Het S.M.A.K. zet je aan het tekenen

  Het S.M.A.K. heeft een traditie van tekenprojecten. Tekenen is een activiteit die je vaak in afzondering beoefent. Daarom zet ze dit onder de lockdown verder. Jij tekent en stuurt in, het S.M.A.K. bundelt.
   

 6. Meer virtuele tours in Belgische musea stillen je cultuurhonger.

  Ontdek de mooiste collecties op slechts een muisklik afstand via museumpass.

Muziekconcerten en theatervoorstellingen koerierdienst

 1. Podiumaanhuis: delivery

  Podiumaanhuis.be heeft met de coronamaatregelen meer dan 70 podiumvoorstellingen klaarstaan van Vlaamse gezelschappen en culturele organisaties. Voor kijkplezier vanuit je zetel.
   

 2. Opera’s van De Munt bij je thuis

  Tot het einde van de paasvakantie kan je opera’s streamen van De Munt. In het aanbod zit onder meer Het sprookje van tsaar Saltan, dat genomineerd is voor een Opera Award in de categorie beste nieuwe productie.
   

 3. De 'Berliner Philharmoniker' brengen topconcerten

  De 'Berliner Philharmoniker' is misschien wel het beste orkest van de wereld. Zij hebben een digitaal archief waar ze ook dagelijks live concerten streamen.Zeker de moeite om deze periode eens enkele topconcerten te bekijken en beluisteren.
   

 4. Dagelijks 'Caress'-concert in Concertgebouw Brugge

  Elke dag tijdens de culturele lockdown brengt Daan Vandewalle muziek tot bij jou thuis. Handen schudden geen handen meer, handen strelen geen gezichten meer, maar handen raken nog steeds de piano. Geniet van een dagelijks mini pianoconcert, opgenomen in Concertgebouw Brugge.
   

 5. Educatief aanbod op de VRT

  In deze coronaperiode zet de VRT volop in op een extra educatief aanbod, op vraag van het kunstonderwijs. Zo is er het literaire reisprogramma Paper trails en een selectie van de sterkste afleveringen van Iets met boeken, van het taalprogramma Man over woord en van Goudvis, dat topkunstenaars portretteert. Uitschieter in het aanbod is de reeks Enkele klassiekers van Jef Cornelis.

Thema
 • beeld
 • dans en beweging
 • drama en theater
 • geluid en muziek
Inspiratiedag 2020 Dakterras