Maak kans op een auteur in je klas tijdens de Jeugdboekenmaand

Voor leerlingen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs geven we een lezing weg rond het thema Vriendschap. Want daar draait de Jeugdboekenmaand in maart rond.
Doe mee en verras je klas.

 

Voor een klas van het kleuter-, lager en secundair onderwijs selecteerden we een boeiende lezing rond vluchtige en blijvende vriendschap. Met de medewerking van Auteurslezingen.

 

Voor kleuteronderwijs neemt Sophia Honggokoesoemo de kinderen mee in de wereld van Komo, de varaan, en de jongen Afif, die vrienden voor het leven worden. Doorheen de lezing laat Sophia de leerlingen actief deelnemen. 

Voor lager onderwijs brengt Kim Crabeels een selectie van haar verhalen tot leven: met handpoppen, een quiz, een vragenronde, door samen te fantaseren... Zo wil ze kinderen warm krijgen voor boeken, voor mooie prenten en voor taal.

Voor secundair onderwijs biedt Lies Lavrijsen je klas een blik achter de schermen van het literair vertalen. Zij komt graag vertellen over haar beroep-slash-passie en schotelt je klas met plezier enkele 'onvertaalbare' kwesties voor. 

Thema
  • literatuur en leesplezier
  • taal(bevordering) en taalstimulatie
Kim Crabeels