Nomineer met je klas een vakman of -vrouw en WIN een workshop

Breng jij je leerlingen in contact met een echt vak? Wil je hen graag de zin voor vakmanschap bijbrengen? Of wil je hen met een nieuw ambacht kennis laten maken? Dan is dit jouw kans.

Doe mee aan de wedstrijd ‘Nomineer jouw favoriete maker’.

Erfgoeddag 2019 staat in het teken van vakmanschap en ambachten. Ken jij iemand die de passie voor een ambacht heeft overgedragen? Of iemand die voor de leerlingen een inspiratiebron is geweest? Wie? Dit kan een (oud-)leerkracht zijn maar ook iemand die ze via de school leerden kennen. Je kan jouw maker nomineren tot en met Erfgoeddag, 28 april 2019.

Maak in de beschrijving van jouw tekst duidelijk dat je vanuit een school nomineert. De bedoeling van de wedstrijd is elkaar te inspireren en de schoonheid van ambachten aan te tonen.

Wat kan jouw klas winnen?
Een workshop smeden bij het MOT! Wauw. Het MOT is de naam voor het Museum voor de Oudere Technieken.

Wist je dat de smid vroeger echt onmisbaar was? Het Atelier Smeden is op maat ontwikkeld van scholen en duurt een halve dag. De workshop start met theorie en vervolgens vertelt de smid over de eigenschappen van ijzer én hoe je ijzer kan bewerken. Daarna wordt de groep gesplitst. De helft van de klas bezoekt de tentoonstelling “De smid. Baas van ijzer en vuur” terwijl de andere helft aan de slag gaat in de smidse. Na een uurtje wordt er gewisseld. De workshop wordt aangepast aan de doelgroep, en is geschikt voor zowel leerlingen van de lagere school (vanaf het vijfde leerjaar) als uit het secundair onderwijs (alle niveaus)

Vragen? 
Neem contact op met de coördinatiecel Erfgoeddag via naar info@erfgoeddag.be


Veel succes met jullie deelname!

Thema
  • erfgoed
Affiche Wedstrijd erfgoeddag 2019