Oproep: Word jij onze nieuwe expert Cultuur in de Spiegel?

Ben jij iemand die beschikt over ervaring en inzichten op het vlak van het leren met, over en door cultuur… maar ben je toch nog op zoek naar inhoudelijke verdieping? Dan is deze expertenopleiding iets voor jou.

 

Wat is cultuur nu precies? Waar komt cultuur vandaan? Hoe evolueert de mens in cultureel opzicht? Hoe staat kunst ten opzichte van cultuur? Waarom is leren met, over en door cultuur belangrijk? Hoe draagt cultuureducatie bij aan de ontwikkeling en identiteitsvorming van kinderen en jongeren?  Hoe sluit dat aan bij het onderwijs- en cultuurbeleid? Hoe fragiel is cultuur in tijden van competitie en competenties?

 

De opleiding biedt een antwoord op de bovenstaande vragen. In de opleiding leer je niet alleen meer over theorie, onderzoek en beleid maar krijg je ook input voor je eigen beroepspraktijk. Je leert bovendien mensen kennen die net als jij met hart en ziel met cultuureducatie bezig zijn. Dat maakt van dit initiatief naast een opleiding ook een lerend netwerk.

De opleiding zal plaatsvinden tussen september 2019 en juni 2020. 

Deelnameprijs: € 250  (10 sessies van 5 uur en begeleiding van jouw persoonlijke paper)

Voor wie: schooldirecteurs, beleidsmedewerkers, praktijkontwikkelaars, educatieve medewerkers, kunsteducatieve begeleiders, pedagogische begeleiders, leerkrachten… uit het brede veld van Onderwijs en Cultuur.Ontdek het volledige programma en stel je nu kandidaat!

De selectie gebeurt op basis van je motivatie. Inschrijven kan t.e.m. 14 juni .

Thema
  • Cultuur in de Spiegel
  • Cultuur in de Spiegel
Leden van de expertopleiding 2018 in Museum M, Leuven