U bent hier:

Verbind jongeren en ouderen met ‘Visite – de Tekenklas op verplaatsing’.

Waarschuwingsbericht

cultuurkuur.be maakt gebruik van cookies. Meer weten.

Breng met je klas een namiddag door in een woonzorgcentrum in de buurt en ontdek met je leerlingen de verbindende kracht van tekenen. Over generaties heen.

Tekenen heeft bijzondere eigenschappen. Je gaat anders naar de dingen en de wereld kijken en het blijkt ook een ideaal middel om mensen met elkaar te verbinden. Al tekenend.

Klassen uit het 4de en 5de leerjaar basisonderwijs kunnen met het pakket ‘Tekenklas op visite’ een voormiddag tekenen, samen met ouderen die verblijven in een woonzorgcentrum uit de buurt.

Visite is spelenderwijs kennismaken met elkaars wereld en dit over leeftijden, culturele achtergronden en eventuele taalbarrières heen.

 

Op www.visitetekenklas.be vind je alvast meer info. Je vindt er - naast beeldmateriaal en ervaringen van deelnemers – o.a. ook de leerdoelen die aan deze activiteit beantwoorden.

VISITE is een project van KUNSTWERKT en OCMW Gent in het kader van het tekenfestival Drawing Days, concept ontwikkeld door Laura Willems. (www.kunstwerkt.be, www.drawingdays.be)

 

  • Deel deze pagina